Setari Cookie-uri

HOSPICE Casa Sperantei deschide in Bucuresti sectia de pediatrie cu servicii de ingrijire paliativa integrate

HOSPICE Casa Sperantei a inaugurat sectia de pediatrie cu servicii integrate in cadrul Centrului de ingrijire paliativa din Bucuresti.

Organizatia s-a bucurat de sustinerea Kaufland Romania, care a inteles necesitatea unei mai bune ingrijiri paliative acordate copiilor care sufera de boli incurabile si limitatoare de viata. Costurile acestui proiect vor fi de 610.000 de euro, pe o perioada de doi ani. 75% din aceasta suma este acoperit de Kaufland Romania, restul fiind furnizat de HOSPICE Casa Sperantei.

Hospice Casa Sperantei

„Facilitarea accesului la servicii de sanatate complete si de calitate, in special pentru grupuri vulnerabile, reprezinta pentru Kaufland Romania una dintre directiile strategice. Impreuna cu HOSPICE Casa Sperantei lansam azi un proiect de suflet prin care ne dorim sa readucem speranta, zile cu optimism si zambetul pe buzele copiilor si famiilor aflate in situatii deosebit de dificile. Speram ca acest proiect sa atraga cat mai multi sustinatori care sa inteleaga nevoile stringente ale copiilor care sufera de boli incurabile”, a declarat Anna Katharina Scheidereiter, responsabil CSR Kaufland Romania.

„Kaufland este deja un partener strategic pentru HOSPICE Casa Sperantei, iar acest parteneriat ne ofera posibilitatea de a crea un nou serviciu, foarte complex si pe termen lung. Un alt proiect rezultat in urma colaborarii noastre este proiectul Scoala HOSPICE, initial un program pilot, pe care ne dorim sa o implementam si in HOSPICE Angelus din Chisinau, care face parte din aceeasi retea ca HOSPICE Casa Sperantei, Hospices of Hope. Sunt sigur ca acelasi lucru se va intampla si cu noua sectie pediatrica”, precizeaza Alexandru Padureanu.

Noua sectie de pediatrie cu servicii integrate acopera o arie larga de afectiuni:

Citește și:
  • Afectiuni incurabile pentru care tratamentul curativ ar putea fi fezabil, dar poate esua, caz in care ar putea fi necesar accesul la servicii de ingrijiri paliative pe langa incercarile de tratament curativ si/sau daca tratamentul esueaza;
  • Afectiuni in care moartea prematura este inevitabila, si unde pot exista perioade indelungate de tratament intensive menite sa prelungeasca viata si sa permita participarea la activitati normale;
  • Afectiuni progresive fara optiuni de tratament curativ, in care tratamentul este exclusiv paliativ si poate dura mai multi ani;
  • Afectiuni ireversibile, dar non-progresive cu nevoi medicale complexe, care duc la complicatii si probabilitate de deces premature.

Personalul medical si nemedical care va deservi centrul de ingrijire pentru copii din Bucuresti va fi format initial din doi medici, cinci asistente si o asistenta-sefa, sase infirmiere, un psiholog, un psihoterapeut, un psihopedagog si un kinetoterapeut.

Din 1992, HOSPICE Casa Sperantei a ingrijit peste 20.000 de copii si adulti afectati de boli incurabile. Ei si familiile lor au primit sprijin atunci cand au avut nevoie si au aflat cum isi pot pastra demnitatea in fata bolii.

La conferinta de presa prilejuita de inaugurare au luat cuvantul directorul executiv al HOSPICE, Alexandru Padureanu, Florentina Baltag, coordonator al sectiei de pediatrie, Marco Hößl, director general Kaufland Romania, Liana Stanciu realizatoare TVR si Magic FM si Mihai Mugur Toader, viceprimar al Sectorului 2.

Vizionare placuta


Kudika
23 Mai 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.