Setari Cookie-uri

Feist: The Reminder

Cantareata si compozitoare de origine canadiana, castigatoare a mai multor Premii Juno, Feist (Leslie Feist) s-a nascut pe 13 februrie 1976 in Amherst, Noua Scotie, Canada.

Cantareata si compozitoare de origine canadiana, castigatoare a mai multor Premii Juno, Feist (Leslie Feist) s-a nascut pe 13 februrie 1976 in Amherst, Noua Scotie, Canada.

Provenind dintr-o familie de artisti, tata pictor expresionist si mama sculptor, Feist si-a dorit sa devina scriitoare, insa si-a petrecut tineretea cantand in coruri. La varsta de 12 ani Feist era unul din cei 1000 de dansatori de la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice De Iarna de la Calgary, pe care le citeaza ca inspiratie pentru piesa sa 1234.

Si-a inceput cariera muzicala in 1991, la varsta de 15 ani, ca vocalista a unei trupe de punk, numita Placebo (diferita de trupa britanica Placebo). Placebo, trupa fondata de Feist, a castigat o competitie locala si a fost astfel invitata sa cante in deschiderea concertului Ramones. La acest concert i-a cunoscut pe Brendan Canning si pe Kevin Drew, cu care, 10 ani mai tarziu, forma trupa Broken Social Scene.

In 1995, este fortata sa renunte o perioada la muzica pentru a-si reface vocea si se muta din Calgary la Toronto. Insa nu rezista prea mult timp departe de scena si revine, pe rand, ca basista a trupei Noah's Arkweld si chitarista la By Divine Right, cu care pleaca in cateva turnee intre 1998 si 2000.

Monarch (Lay Your Jewelled Head Down, albumul de debut al lui Feist este lansat in 1999 sub numele intreg al artistei - Leslie Feist. Compus din 10 piese, printre care Monarch, That's What I Say si It's Not What I Mean, usor recunoscute de fani, albumul Monarch este produs de Dan Kurtz, formatorul trupei de electropop Dragonette.

In vara lui 2001, Feist produce 7 noua piese adunate intr-o colectie ce nu va fi niciodata lansata - The Red Demos. Isi petrece o perioada concertand alaturi de Gonzales, muzician pe care il cunoscuse inca din primii ani de cariera. In acelasi timp, alaturi de un grup de prieteni, formeaza trupa de indie rock Broken Social Scene si imediat inregistreaza impreuna primul lor album - You Forgot It in People.

In timpul turneului European alaturi de Gonzales, Feist reorchestreaza si inregistreaza variante ale pieselor incluse pe Red Demo, ce se vor constitui mai traziu punctul de plecare pentru albumul Let It Die, albumul care o consacreaza.

Cu influente de rock, jazz si bossa nova, albumul a avut un mare success, reunind atat compozitii originale cat si coveruri, iar Feist este recunoscuta atat ca compozitoare cat si ca interpreta de exceptie.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.