Setari Cookie-uri

Feist: The Reminder

Cantareata si compozitoare de origine canadiana, castigatoare a mai multor Premii Juno, Feist (Leslie Feist) s-a nascut pe 13 februrie 1976 in Amherst, Noua Scotie, Canada.

Dupa inregistrarea lui Let It Die, cantareata se muta la Paris. In Europa, Feist colaboreaza cu duo-ul Kings of Kings of Convenience, ca si compozitoare, pe albumul lor Riot on an Empty Street si cu Jane Birkin, la piesa The Simple Story, de pe albumul Rendez-vous.

Urmeaza trei ani de turnee in intreaga lume si pana in 2004 concerteaza in America de Nord, Europa, Asia si chiar Australia, pentru a-si promova albumul Let It Die.

Talentul ii este rasplatit cu success. Dupa mai multe nominalizari la premiile Juno (cele mai importante premii muzicale din Canada), in 2005 obtine doua trofee: Alternative Album of the Year pentru Let It Die si New Artist of the Year.

Albumul rasplatit cu Premiul Juno, Let it Die este vandut in 500.000 de copii in intreaga lume si primeste discul de platina in Canada si discul de aur in Franta.

In 2005 Feist se implica intr-o campanie sociala si contribuie la compozitia piesei pentru UNICEF Do They Know It's Hallowe'en?, pentru ca in 2006 sa se intoarca in Europa pentru a inregistra continuarea albumului Let It Die, la studiourile at LaFrette Studio, alaturi de prieteni vechi Gonzales, Mocky, Jamie Lidell si Renaud Letang, si astfel apare un album de remixuri si alte colaborari, numit Open Season. Lansarea a avut loc in 18 aprilie 2006.

Cel de-al treilea album solo - The Reminder este lansat pe 23 aprilie 2007 in Europa si in 1 mai in Canada si Statele Unite. Cea de-a patra aparitie discografica confirma inventivitatea artistei. The Reminder abordeaza si alte genuri muzicale (soul, folk, gospel) si a fost inregistrat intr-un conac de langa Paris, fara casti ori alte instrumente de verificare, cele mai multe piese fiind practic inregistrari live.

Niciodata vocea ei calda si fragila nu a fost mai bine pusa in valoare ca in The Reminder.
Stilul muzical, amestecul de baroque-pop, folk si jazz, versurile optimiste sau uneori usor-melancolice, tonul exuberant sau intim, misterios pe alocuri, sunt cele care dau savoarea albumului.

Albumul contine piesa 1234. Compusa alaturi de Sally Seltmann de la New Buffalo si numita de Josh Tyrangiel adevarata opera de arta, 1234 devine hit dupa ilustrarea reclamei la iPod nano, atingand pozitia 8 in topurile americane, performanta rar intalnita pentru un artist indie rock.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Martie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.