Setari Cookie-uri

Scrisul la tastatura ne imbolnaveste

Calculatorul a revolutionat lumea si a simplificat multe activitati, astfel ca aproape orice industrie foloseste aceste aparate. Insa lucrurul la calculator nu se petrece doar la munca, ci si in viata personala, filmele din concedii, pozele si alte lucruri gasindu-se stocate pe hard-disk.

Afectiuni ale stomacului

Cercetatorii au scos la iveala faptul ca bacteriile prezente pe tastatura mai ales la persoanele care obisnuiesc sa manance la birou sunt mai numeroase decat cele prezente pe colacul WC-ului.

Din pacate toate aceste bacterii pot ajunge in stomac si intestine cand mancam, astfel apar afectiuni digestive, gastrice si intestinale.

NU neglijati simtomele si nu apelati la “tratamente” improvizate

Aceste patologii sunt mai frecvente la tineri care nu au finalizate procesele de dezvoltare nervoasa, musculara si articulara, precum si la femeile de peste 30 de ani. Specialistii ne indeamna sa nu neglijam simptomatologia descrisa in cazul afectiunilor de mai sus, caci aceste boli pot evolua suficient de mult incat sa ne provoace atat suferinte in cadrul sananatii cat si in plan social prin imposibilitatea continuarii muncii.

Aceste afectiuni nu au o evolutie rapida, ci una lenta, progresiva, in care pacientul tinde sa se obisnuiasca cu simptomele si sa nu le mai ia in seama.

Desi oamenii s-au adaptat intelectual acestui nou stil de viata, as putea spune “dependent” de calculator, totusi corpul nu se poate adapta atat de rapid, astfel ca trebuie sa luam in consideratie modul corect de lucru la calculator.

Preventia afectiunilor datorate scrisului la calculator

Pozitia corecta a coloanei, bratelor si capului

Bratele trebuie sa fie sprijinite pana la coate pe masa, iar palma care sta pe mous trebuie sa fie usor ridicata, sa nu atingeti cu inchietura masa si sa presati pe ea, ajungand mai apoi la sindromul de canal carpian.

Scaunul pe care stati trebuie sa fie unul cu spatar inalt si care totodata sa fie drept ori sa respecte curburile coloanei (deci ar trebui adaptat inaltimii), iar coloana trebuie sa fie dreapa si pozitia trunchiului relaxata. Capul nu trebuie aplecat in fata.

Curatarea tastaturii si a perifericelor in general trebuie realizata cel putin o data pe an.

Un articol de Iulia Dibu

Sursa: Healthy.ro

Citeste articole asemanatoare pe Healthy.ro:

6 mituri despre acnee

Ceaiul care ne protejeaza ovarele

8 trucuri ca sa scapi de cearcane


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Noiembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.