Setari Cookie-uri

Andreea Marin Banica iar in Africa

Campania Pampers UNICEF 1 pachet = 1 vaccin , a reusit strangerea a 1,735,898 de vaccinuri pentru copiii din Africa

Campania Pampers UNICEF „1 pachet = 1 vaccin” , a reusit strangerea a 1,735,898 de vaccinuri pentru copiii din Africa

Duminica, 25 Ianuarie, echipele Pampers-UNICEF au pleacat din nou catre Africa unde vor dona vaccinurile stranse in urma derularii campaniei “1 pachet = 1 vaccin” in tarile balcanice la care s-a alaturat si Romania, in speranta de a salva cat mai multe vieti.

La fiecare 3 minute, un nou-nascut moare rapus de tetanos, o boala care poate fi usor prevenita.
Pampers sustine UNICEF in lupta impotriva mortalitatii infantile cauzate de tetanos. In sprijinul acestei cauze a fost lansata campania 1 pachet = 1 vaccin al carei scop este eliminarea tetanosului matern si neonatal din tarile lumii in curs de dezvoltare.

Prin campania 1 pachet = 1 vaccin, Pampers lupta, alaturi de UNICEF, pentru eliminarea globala a tetanosului matern si neonatal, pentru dreptul la viata al bebelusilor din intreaga lume. In Octombrie 2008, Romania s-a alaturat campaniei mondiale de lupta impotriva tetanosului. Astfel, in perioada Octombrie – Decembrie 2008, pentru fiecare pachet de scutece sau servetele umede Pampers, marcat cu insemnele campaniei Pampers UNICEF, 1 pachet = 1 vaccin, Pampers a donat catre UNICEF contravaloarea unui vaccin antitetanos. Suma donata va fi folosita de catre UNICEF pentru achitizitionarea vaccinului anti tetanos, atat de necesar mamelor si nou-nascutilor din tarile mai putin dezvoltate.

Campania derulata in Romania a reusit sa stranga peste 1,735,897 de vaccinuri pentru copiii aflati in suferinta in Africa. Oamenii au ințeles ca un simplu gest poate salva o viata.

In luna septembrie, echipele Pampers si UNICEF, insotite de Andreea Marin Banica, Ambasador al Bunavointei UNICEF pentru Romania, au calatorit in Africa, pentru a vedea la fata locului situatia existenta. Suferinta copiilor si teama ce se putea citi in ochii mamelor i-au impresionat pe toti cei ajunsi in Republica Centrafricana. Dar acesta a fost doar punctul de pornire al campaniei, pentru ca adevaratul efort incepea odata cu intoarcerea acasa.

Prima etapa a avut loc la Geneva, unde echipele Pampers si UNICEF Romania au participat, la Conferinta UNICEF, conferinta careia i s-au alaturat si staruri internationale precum Selma Hayek si specialisti in domeniul medical, cum ar fi doctorul Gasse, Medic Specialist Neonatolog UNICEF.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Ianuarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.