Setari Cookie-uri

Primul spital privat din Romania in care se pot efectua nasteri premature

In cadrul spitalului Life Memorial Hospital, cel mai mare spital privat detinut de Medlife, exista aparatura si dotarile necesare pentru sustinerea mamicilor care nasc prematur

In cadrul spitalului Life Memorial Hospital, cel mai mare spital privat detinut de Medlife, exista aparatura si dotarile necesare pentru sustinerea mamicilor care nasc prematur

In cadrul Sectiei de Neonatologie detinuta de Life Memorial Hospital (LMH), cel mai mare spital privat din Romania, s-a derulat prima nastere sustinuta de departamentul de terapie intesiva neonatala pentru nou-nascutii prematur, aceasta alaturandu-se unui numar de aproximativ 1200 de nasteri derulate in regim normal si cezariene pana in prezent. Din acest moment, Life Memorial Hospital, parte a grupului Medlife, devine primul si singurul spital privat din tara in cadrul caruia, inafara de nasterile in regim normal, se pot efectua si nasteri premature.

Potrivit reprezentantilor Medlife, noul departament de terapie intesiva neonatala pentru nou-nascutii prematur dispune de dotarile tehnologice medicale (aparat de intubatie pentru nou nascuti, sisteme moderne de monitorizare, masuta radianta, echipamente de determinari paraclinice) si specialistii necesari pentru a sustine o nastere inainte de termen. Dovada acestui fapt este efectuarea cu succes a primei nasteri premature in cazul unei mamici de aproximativ 30 de ani, care la doar 35 de saptamani a adus pe lume un bebelus perfect sanatos de 2,950 g.

“Suntem mandri de faptul ca in cei 2 ani, alaturi de eforturile noastre de a tine functionala Sectia de Neonatologie cu resurse financiare importante, prin dotarea tehnologica, dar si sustinerea liniilor de garda 24/24 de neonatologie, am reusit sa punem in functiune si noul departament de terapie intensiva neonatala pentru nascutii prematur din cadrul LMH. Satisfactia este cu atat mai mare, avand in vedere gradul ridicat de necesitate pentru un astfel de centru care sa contribuie la reducerea numarului de cazuri de mortalitate si morbiditate prenatala. In acest moment, putem sustine ca dispunem de tehnologia necesara si cei mai buni specialisti pentru a veni in intampinarea mamicilor care se confrunta cu astfel situatii. Pentru inceput, capacitatea noastra ne permite sa efectuam doua astfel de nasteri pe saptamana. Trebuie sa subliniem faptul ca nu incurajam nasterea prematura in cadrul LMH, insa era necesar sa avem capacitate de raspuns adecvat in situatii exeptionale”, a declarat Dr. Silviu Predoi, Director Medical al spitalului Life Memorial Hospital.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.