Setari Cookie-uri

Suntem pe podiumul grasilor!

Romania este pe locul 3 în Europa in ceea ce priveste numarul oamenilor supraponderali si obezi. CMU va oferi pacientilor, cea mai moderna procedura de chirurgie destinata pacientilor obezi – gastric sleeve

Gastric sleeve este o procedura care induce scaderea in greutate prin diminuarea cantitatii de hrana ingerata. In cadrul procedurii, chirurgul indeparteaza partial portiunea verticala a stomacului si determina astfel reducerea volumului stomacului cu aproximativ 80-85%, transformandu-l intr-un tub gastric ce continua esofagul. Astfel, se restrictioneaza cantitatea de alimente consumate si, implicit, de calorii, reducand totodata senzatia de foame. Pacientul va manca 3 mese pe zi, reduse cantitativ in functie de noul volum al stomacului, nu va suferi de foame si va putea avea o dieta normala.

”Este important de mentionat si faptul ca, spre deosebire de procedurile cu inel, acest procedeu nu presupune implantarea de corpuri straine in organism. Un alt avantaj al metodei gastric sleeve consta in faptul ca interventia se poate efectua foarte bine pe cale laparoscopica, chiar mai bine decat pe cale deschisa, deoarece vizibilitatea oferita de sistemul optic al laparoscopului – care mareste imaginea de pana la 10 ori – este superioara celei obtinute in chirurgia clasica”, afirma dr. Rubin Munteanu, medic primar chirurgie generala, care a facut primele interventii de acest gen in cadrul spitalului Arcul de Triumf al CMU.

Cele mai recente statistici plasau Romania pe locul 3 in Europa in ceea ce priveste numarul oamenilor supraponderali si obezi, iar segmentul celor care sufera de obezitate extrema (peste 170 – 180 kg) este in continua crestere. ”Romanii de abia incep sa constientizeze pericolele pe care le ridica obezitatea, iar la ora actuala, in Bucuresti nu exista decat 2 medici care fac asemenea interventii in mod regulat, acest lucru insemnand 8-10 interventii pe luna”, declara Wargha Enayati, director general CMU.

Conform specialistilor, procedura gastric sleeve nu amelioreaza starea pacientului doar la nivelul greutatii, ci si in ceea ce priveste afectiunile cauzate de obezitate: hipertensiune arteriala, infarct miocardic, accident vascular cerebral, diabet zaharat.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.