Setari Cookie-uri

Cu YAZ poti fi mai libera ca oricand

YAZ un nou contraceptiv oral cu doza redusa si regim de administrare 24/4, disponibil acum si in Romania

YAZ un nou contraceptiv oral cu doza redusa si regim de administrare 24/4, disponibil acum si in Romania

Incepand cu luna mai,femeile din Romania se pot bucura de libertatea oferita de contraceptia orala, fara grija efectelor secundare. Compania Bayer Schering Pharma lanseaza si in Romania YAZ®, primul contraceptiv oral care contine progestativul unic drospirenona si o doza redusa de etinilestradiol, in cadrul unui regim de dozare nou si revolutionar - 24/4. Cu acest regim nou, femeile iau tablete active cu hormoni timp de 24 de zile, urmate de 4 zile cu tablete fara hormoni. In urmatoarea zi dupa ce a fost luata ultima tableta fara hormoni, se incepe un nou pachet de pilule.

Drospirenona, progestativul unic din compozitia YAZ®, are atat proprietati anti-mineralocorticoide (impiedica retentia hidrica la nivelul organismului, care se manifesta prin edeme ale membrelor inferioare, dureri premenstruale la nivelul sanilor, dureri de cap, crestere in greutate), cat si anti-androgenice (traduse prin efectul antiacneic si antiseboreic).

Astfel, drospirenona contracareaza retentia apei, prezenta adesea atunci cand se administreaza estrogeni, reducand astfel senzatia de „balonare” pe care o au multe femei, mai ales atunci cand incep sa ia pilule. De asemenea, studiile clinice au aratat ca, datorita proprietatilor anti-androgenice, pilulele care contin drospirenona pot ajuta la imbunatatirea aspectului tenului femeilor. Extinderea perioadei de tratament cu pilule active, de la 21 la 24 de zile per ciclu, duce la prelungirea cu 3 zile a efectelor terapeutice ale drospirenonei, mentionate anterior.

„Pilulele active luate 3 zile in plus determina o reducere a fluctuatiilor hormonale, care apar adesea in cazul pilulelor conventionale 21/7,” a spus Dr. Philip Smiths, Head of Women’s Healthcare al Bayer Schering Pharma AG. „Femeile care prezinta, de obicei, simptomele care apar la intreruperea administrarii pilulelor, cum ar fi dureri de cap sau crampe pe parcursul saptamanii fara pilule, vor gasi un aliat in YAZ® si regimul sau de administrare inovativ.”

Formula inovatoare YAZ® s-a bucurat de un mare succes in SUA, unde produsul a fost lansat prima oara, si unde este contraceptivul oral de marca cu raspandirea cea mai rapida.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Mai 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.