Setari Cookie-uri

Femeia Anului 2009

Asociatia Little People Romania anunta cu bucurie faptul ca Katie Rizvi, vice-presedintele Asociatiei Little People Romania a fost distinsa cu premiul Femeia Anului 2009 in categoria Apararea si Dezvoltarea Categoriilor Defavorizate, in cadrul Galei Premiilor Avantaje.

Katie a dobandit experienta in consilierea copiilor victime ale razboiului civil din fosta Iugoslavie. De 15 ani de cand s-a stabilit in Romania, se ocupa de consilierea si sprijinirea adolescentilor care se confrunta cu experienta teribila a cancerului la o varsta la care preocuparile lor nu includ nici pe departe teme precum spitale, medici, citostatice, radioterapie. Pentru ei a infiintat in anul 2000, impreuna cu sotul ei, Asociatia Little People.

Fundatia se implica in problemele specifice reabilitarii medicale a acestor tineri, dar mai ales in alinarea suferintelor si traumei emotionale pe care boala o aduce in viata lor si a familiilor lor. Voluntarii instruiti de Katie Rizvi, pot fi vazuti zilnic in cele doua Institutii oncologice din Cluj Napoca si Bucuresti, si in cadrul Spitalului de Pediatrie nr. 2 din Cluj si isi doresc ca serviciile lor sa fie accesibile in toate centrele oncologice din tara. Asociatia a infiintat in 2006 Clubul Temerarii, dedicat tinerilor pacienti si supravietuitori, multi dintre ei deveniti voluntari care stiu cel mai bine ceea ce au nevoie prietenii lor care trec prin aceeasi experienta ca a lor. Mesajul lor este acela ca prin diagnosticare timpurie si inceperea imediata a tratamentului, cancerul la copii poate fi vindecat. Marturiile lor transmit mesajul sperantei si al supravietuirii care sa contracareze miturile fataliste cu care suntem obisnuiti. Iar meritul urias in schimbarea acestei atitudini il are vice-presedinta Asociatiei The Little People.

Totodata Katie a reprezentat Romania in numeroase conferinte internationale si lucreaza in prezent intr-un proiect de nivel European, creand standarde pentru urmarirea si imbunatatirea calitatii vietii tinerilor supravietuitori de cancer.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Ianuarie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.