Setari Cookie-uri

Doncafe si Barmania impartasesc secrete din arta cafelei espresso

Caravana seminariilor Doncafe EspressoMania se va incheia pe 31 mai la Bucuresti, unde sunt asteptati peste 50 de specialisti in domeniu

“Prin parteneriatul cu Doncafe doresc sa arat ca meseria de barista – persoana specializata care lucreaza in bar – nu inseamna doar a servi cafea, ci a servi oameni.

Aceasta meserie are un farmec aparte cand clientul este multumit de calitatea serviciilor oferite si beneficiaza de o paleta diversificata de retete espresso de unde poate alege produsul dorit. Pentru a putea realiza aceste lucruri si pentru a avea clienti multumiti, barista trebuie sa aiba cunostinte despre cafea, de la plantarea pana la conservarea si macinarea cafelei, sa prepare retete inedite de cafea si sa isi faca meseria cu profesionalism si dedicare”, a mai adaugat Mihai Panfil.

Cafeaua – o poveste plina de savoare si culoare. In fiecare ceasca de cafea sta o istorie si o poveste inceputa de secole. Cafeaua, pe care o servim zilnic, a fost descoperita in secolul IX in Ethiopia si din 1600 a fost introdusa in Europa si consumata ca o bautura normala. Dorinta oamenilor de a consuma o cafea buna a aparut inca din 1645 cand a fost deschisa prima cafenea la Venetia. Orase precum Londra, Paris, Viena, Hamburg au adoptat cultul cafelelei si la scurt timp si-au deschis cafenele.


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Mai 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.