Lansare: Totul despre sex...-ul barbatilor!

Aseara, in Geisha Cafe de pe C.A. Rosetti 10, a avut loc o lansare de carte incununata cu dezbateri aprinse, bere Reddĺs la discretie si o ambianta dintre cele mai feminine fara a fi feministe pana la capat. Motivul pentru care discutia ar fi putut deraia in impungeri gratuite la adresa sexului tare il veti deduce din titlul cartii cu pricina: ôFrumosul sex al barbatilorö, de Florence Ehnuel.

Aseara, in Geisha Cafe de pe C.A. Rosetti 10, a avut loc o lansare de carte incununata cu dezbateri aprinse, bere Redd’s la discretie si o ambianta dintre cele mai feminine fara a fi feministe pana la capat. Motivul pentru care discutia ar fi putut deraia in impungeri gratuite la adresa sexului tare il veti deduce din titlul cartii cu pricina: “Frumosul sex al barbatilor”, de Florence Ehnuel.

La 19:30, cafeneaua stilata in concordanta deplina cu numele de pe firma – era ticsita. In mare parte cu femei. Ne stranseseram toate acolo nu neaparat la o cafea cat la initiativa editurii IBU, o editura aflata la-nceput de drum dar care promite inca din fasa. Colectia de eseuri scrise de Florence Ehnuel pe tema barbatului – mai exact, al “obiectului muncii” sale – marcheaza o noua directie, si o colectie aferenta, in cadrul editurii.

Dupa cum ne-a explicat PR-ista care dubla ca maestru de ceremonii al serii, colectia, si cartea lui Ehnuel, nu este una erotica, ci pune problema sexului intr-o structura ofertanta pentru discutii inteligente pe marginea lui, a actului in sine. Nu face parte din trend-ul “literaturii hormonale” ci “problematizeaza” subiectul care, la romani cel putin, este inca unul spinos.

Invitati sa vorbeasca in Geisha au fost Cristina Bazavan, Cristina Cioran, eseistul Alexandru Matei si Dan Cipariu, cu totii asezati la o masa intr-una din incaperile cafenelei si cu totii, dupa cum ne-a explicat prima Cristina, buni prieteni. Ea a fost si aceea dintre ei care si-a luat inima in dinti si microfonul in primire, desi recunostea de dimineata pe blogul ei personal ca “urasc sa vorbesc in public”. Cristina a subliniat ceea ce unele dintre noi, publicul ei, intuiam poate: cu totii – femei si barbati in mod egal – ne gandim la sex!

Cartea care prilejuia ieri adunarea noastra sub acoperisul Geishei nu face decat sa dea la o parte valul de pudoare care, pe vremuri, inca mai invaluia subiectul – subiect pe care, de altfel, noi femeile il abordam des, intre prietene fara nicio jena, dupa cum a afirmat mai apoi si Cristina Cioran. Revenind la speech-ul tizei ei, aceasta a distilat materialul pus pe tapet intr-o fraza cheie: scriitoarea franceza “pune accent pe sexul barbatului si ne forteaza sa ne uitam la el”.


Kudika
5 Martie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri