Setari Cookie-uri

Din amanta... sotie inselata

Legitimitate, ilegimitate, asteptare, sperante, prea multa ura si exagerat de multa iubire, ochelari de cal, incredere oarba, pasiune, dorinta, fidelitate si tradare, inceput si sfarsit, acceptare – prea multe cuvinte, insa deloc suficiente pentru a caracteriza o relatie devastatoare, o relatie ucigatoate de suflete.

Legitimitate, ilegimitate, asteptare, sperante, prea multa ura si exagerat de multa iubire, ochelari de cal, incredere oarba, pasiune, dorinta, fidelitate si tradare, inceput si sfarsit, acceptare – prea multe cuvinte, insa deloc suficiente pentru a caracteriza o relatie devastatoare, o relatie ucigatoate de suflete. Se spune ca iubire este facuta sa te inalte, sa te arda pentru ca mai apoi sa te purifice, sa te ucida pentru ca mai apoi sa te faca sa renasti. Asa sa fie? Eu am aflat ce este iubirea... si este exact reversul. Mai intai iti da aripi, iar apoi ti le rupe cu o durere surda. Intr-o prima faza iti da viata, iar in secunda urmatoare te rapune. O face iar si iar, intr-o ordine aleatorie, insa intotdeauna la fel, pana cand ajungi sa-ti spui ca mai mult de atat nu poti sa induri. Si chiar nu poti...

amanta Sa devii din amanta sotie si din sotie... sotie inselata? Povestea mea de viata, cu iz de telenovela poate fi comprimata in acest amalgam neinspirat de cuvinte, insa departe de a se rezuma doar la sensul lor necuviincios. Un nesfarsit lant al slabiciunilor si al amagirilor isi face loc in viata noastra strecurandu-se miseleste, interfereaza cu existenta insasi, ne face sclavi, ne supune si ne umileste, ingenunchind si farama de demnitate care se zbate intre viata si moarte. Demnitatea... singurul lucru care incearca sa te aduca pe linia de plutire. Zadarnic insa... Nu are cum sa te ridice la suprafata atunci cand te afli undeva mult prea jos. Totul se plateste in viata, vor afirma multi. De acord si eu. Prea multa iubire nu este rezervata nimanui fara ca sa-si plateasca pretul trairii ei. Ne este refuzat orice sentiment ce se apropie de sublim. Nu avem acces permanent la iubire fara sa fim trasi la raspundere pentru ea.

Cum devine a treia roata de la caruta roata principala? Cum este aceasta inlocuita cu una mai noua si mai frumoasa? Pai foarte simplu... Exista om fara greseli? Exista floare care sa nu ravneasca la caldura soarelui? Exista femeie care sa nu-si doresca sa iubeasca si sa fie iubita? Ne-am nascut din dragoste, cautam dragoste si tot in dragoste cadem. Mi s-a reprosat intotdeauna ca am inima de gheata. S-a topit insa din cauza iubirii. S-a scurs picatura cu picatura pana cand nu a mai ramas nimic. Am iubit barbatul altei femei, fara sa ma gandesc o clipa ca nu este al meu. Fara false pareri de rau, fara regrete si fara remuscari, fara premeditare, avand drept unica scuze iubirea, am tradat asteptarile unei necunoscute, dorind sa le indeplinesc pe ale mele. In mod inconstient, sub imboldul si indrazneala pe care numai iubirea ti le dau, am fost amanta. Si visam in secret sa fiu sotie.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
25 Iunie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.