Setari Cookie-uri

Italia: pasiunea unui nou inceput

Primul meu contact cu Italia nu a fost cea mai frumoasa experienta din viata mea. Sigur, nu as cataloga-o drept neplacuta. Insa aveam un obicei, pana nu demult, de a pleca intr-o scurta excursie ori de cate ori sufeream vreo dezamagire in dragoste. Asa se face ca aproape fiecare oras pe care l-am vizitat poarta in sanul sau secretul unei iubiri fara succes.

Plimbandu-ne pe langa zidurile Vaticanului, am nimerit intr-un restaurant micut, cu cateva mese imbracate in patratele, scaldate in lumina lumanarilor micute. In surdina, dintr-un colt, se auzea chitara unui italian care canta aproape in soapta. Ne-am asezat fermecati la una din mesele goale si am privit peisajul ascuns in intuneric.

Pret de vreo jumatate de ora, n-am spus niciunul nimic. Poate ca ne spuseseram prea multe in ziua aceea, poate ca eram prea obositi pentru a mai vorbi sau poate ca ajunseseram la acel moment din relatie in care te simti suficient de confortabil alaturi de celalalt cat sa nu mai simti nevoia sa legi neaparat o conversatie. Cert este ca am tacut. Si bine am facut. Fiindca dupa ce am savurat un pahar de vin rosu, ne-am gasit imbratisati, frecandu-ne nasurile si soptindu-ne vorbe dulci. Am decis atunci ca ar fi constructiv sa ne certam atat cat va mai fi nevoie. Fiindca ne slefuiam reciproc obisnuintele, renuntam si faceam compromisuri pentru a putea trai frumos in doi. Si ne-am promis ca ne vom certa inca pe atat de va fi necesar, fiindca voiam si doream amandoi sa fim mai frumosi impreuna decat separat. Ce-i drept, de atunci n-am mai gasit motive de discutie. Iar daca au fost, le-am insirat razand si pusi pe glume, nu furiosi si pe ton ridicat.



Mi-e greu sa-ti spun ce-am iubit mai mult din calatoria mea. De fapt, mi-ar fi usor sa-ti spun ca oriunde as fi mers, compania mi-a fost atat de dulce si de draga incat si capatul pamantului ar fi devenit un loc iubit. Insa adevarul este ca o poveste de dragoste suna mai frumos si se desfasoara mai lin in peisaje de vis precum cele pe care ti le ofera Italia. Ca iubirile infloresc pe stradutele pierdute ale Romei. Si ca declaratiile si promisiunile optimiste suna mai bine la lumina lumanarii dintr-un restaurant de familie tipic italienesc. Asa ca ar fi drept sa recunosc ca Roma mi-a ramas in suflet dupa aceasta vacanta precum un loc magic in care iubirile se cern, problemele pot disparea ca prin vis si in care certurile se transforma in vorbe dulci.




Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.