Setari Cookie-uri

Varsta de aur a barbatului: la 30 vrea, la 40 nu mai poate

Barbatul, eternul copil

Motivele care ii imping pe barbati spre altar sunt variate si uneori, fundamental diferite de cauzele pentru care noi ne intolim in valuri si valuri de dantela costisitoare. Pe primul loc trebuie sa fie iubirea. Ti-ai gasit sufletul pereche si urmatorul pas logic si natural este nunta. Felicitari, zic, si casa de piatra!

Sa disecam insa celelalte motive care pot face doi oameni sa poarte acelasi nume. O vorba neaosa de duh spune ca la 20 de ani te insori singur, dupa 30 de ani de insoara babele iar dupa 40 de ani nu te mai insoara nici Uciga-l toaca, cu toate legiunile lui.

De-ar fi impartite pe dreptate toate nuntile lumii, cat pe inima ginerelui, cat pe inima miresei, cu siguranta popii ar cere ajutor de somaj, parafrazand din Magda Isanos.

Din observatii cu ochiul liber, iti dai seama ca in mintea romanului de rand, nevasta nu este neaparat un partener cu care sa imparti pe jumate si din cele bune si din cele rele.

Citește și:

Nu! In nevasta perfecta este cautat portretul mamei. La unii mai vizibil, la altii mai putin. Nevasta este cea care te asteapta acasa aranjata si dichista, cu masa pusa, copiii scaldati sau cel putin catelul plimbat.
In casa toate-s puse in oranduiala si salariul ei asteapta cuminte pe frigider ordinele de la comenduire.

In acelasi timp, ea trebuie sa fie infirmiera si sa ingrijeasca orice bolesnita apara cu devotament pe jumate tamp si sa tremure de spaima cum se apropie mercurul termometrului din botsorul sotiorului de 39 de grade. Si ar fi bine sa nu se planga niciodata de durerile ei pentru ca, nu-i asa, toate femeile au menstruatie, pe toate le doare si nimeni nu se plange asa abitir.

Ca sa va dau un exemplu concret, in unele zone rurale, la tara se practica urmatorul obicei, foarte graitor. Punerea mesei este un intreg ritual, pastrat si perpetuat de generatii. Barbatul se aseaza la masa iar femeia care pana atunci a muncit cot la cot cu el in batatura trebuie sa aiba mancarea gata apoi s-o astearna in fata lui.

Citește și:

Din pasarea pricajita, ea se alege cu gatul, spatele si tartita iar barbatul cu pieptul si copanele. Nu stiu daca se practica la fel peste tot insa in Livezi, Valcea asa se procedeaza.

In mod pardoxal, in regiunea in care se intampla acest lucru, violenta domestica este indreptata impotriva barbatilor mai des ca in alte zone ale tarii.

Necesitatea implinirii rolului de mascul alfa apare la baieti inca din copilarie si continua cu urmari dezastruoase pe tot parcursul vietii. Don Juan este unul dintre personajele spre care tind toti barbatii.
Ceea ce le scapa lor din vedere este ca legenda cuceritorului merge mai departe de numarul de domnite carora le-a pus poalele in cap.

Don Juan este de fapt istoria unei impotente emotionale, nu a unei putirinti erotice.

foto prima pagina shutterstock portret de barbat

Vizionare placuta


Noemi crede că textele savuroase sunt scrise nud în miez de noapte, cu stiloul pe hârtie și țigară în colțul gurii iar cele mai crude adevăruri sunt spuse în glume și...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.