Setari Cookie-uri

Povesti adevarate de dragoste care au schimbat istoria

Cele mai emotionante povesti de dragoste din lume

3. Tristan si Isolda

Povestea tragica a celor doi indragostiti provine dintr-un poem medieval francez, inspirat la randul sau de catre un mit celtic. Legenda lor a influentat mai tarziu povestea unei alte iubiri celebre, cea dintre Lancelot si Guinevere.

Cavalerul Tristan ajunge ranit in Irlanda unde este ingrijit de printesa Isolda. Atunci cand se insanatoseste, el se se intoarce in Cornwall, la unchiul sau, regele Mark. Vrajit de povestile nepotului sau despre blonda Isolda, el ii porunceste cavalerului sa o aduca in regatul sau pe fata si sa o ia de sotie.

Initial, nobilul baiat se supune insa pe drum, cei doi beau accidental o potiune de dragoste iar destinele lor sunt legate pe vecie. Insa cavalerul nu isi putea lua cuvantul inapoi iar onoarea l-a impins sa isi duca femeia iubita in bratele unchiului sau.

Dupa casatorie, pasiunea dintre cei doi infloreste si cad intr-o relatie adulterina pe care reusesc sa o ascunda de ochii lui Mark o buna perioada de timp. In cele din urma, regele descopera legatura lor amoroasa si ii pedepseste. Pe Isolda o trimite intr-un lazaret pentru a fi macinata de boala iar pe Tristan decide sa-i spanzure.

Citește și:

Cei doi indragostiti scapa si se refugiaza intr-o padure insa regele ii gaseste din nou. Se induioseaza totusi de dragostea lor si pe Tristan il lasa sa traiasca daca paraseste tara si pe Isolda. Pentru a-si salva vietile, ei accepta conditiile regelui.

Cavalerul calatoreste pana in Britania unde se casatoreste cu o alta printesa, Isolda cea cu mainile albe, in amintirea iubitei sale. Pe cea dintai Isolda o va mai vedea doar inainte sa moara. Suferinta o rapune si pe printesa si se prabuseste fara suflare deasupra corpului celui pe care il iubeste.

Sacrificandu-si mandria, Isolda cu mainile albe ii ingroapa impreuna pe cei doi si din mormintele lor au rasarit doua tufe de trandafir, ale caror ramuri cresc imbratisate. Mark a incercat sa le taie in numeroase randuri insa, peste noapte, tufele cresteau la loc.

tristan si isolda

Vizionare placuta


Kudika
20 Ianuarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.