Setari Cookie-uri

5 relatii adulterine care au schimbat lumea

Top 5 povesti de dragoste clandestina

Oamenii politici, cu precadere sefii de stat, fac si ei pasiuni nebune pentru femei, vorba cantecului. Uneori, aceste legaturi amoroase clandestine au un impact atat de mare incat pot schimba destinul unei tari sau pot avea un rasunet mediatic atat de mare incat poate afecta iremediabil imaginea celor doi amanti.

1. Carol al II-lea si Elena Lupescu

Prima intalnire dintre regele Carol al II-lea al Romaniei si Elena Lupescu ramane inca inconjurata de mister. Istoricii sunt de parere ca aceasta a fost inlesnita de un fotograf, la cererea Elenei, chiar daca aceasta era casatorita. In orice caz, doi ani mai tarziu, erau deja impreuna.

Din dragoste pentru Elena, Regele Carol era capabil de orice sacrificiu.El a abdicat iar amanta lui l-a urmat in exil. Au trait pe rand in Spania, Portugalia, Mexic, si in cele din urma, Brazilia, unde s-au casatorit in 1947. 6 ani mai tarziu, Carol a murit iar Elena a continuat sa traiasca in tara adoptiva pana in 1977.

Citește și:

2. Bill Clinton si Monica Lewinsky

Unul dintre cele mai mari scandaluri mediatice din perioada moderna ii are in centru pe fostul presedinte al Statelor Unite, Bill Clinton, si Monica Lewinsky, aflata atunci intr-un stagiu de practica la Casa Alba.

Intre 1995 si 1997, intre cei doi au avut loc cateva intalniri cu caracter sexul chiar in Biroul Oval. Desi initial, Clinton a negat presupusa aventura cu Monica, acesta a fost fortat sa recunoasca legatura dintre ei.

Dupa spusele ei, nu au facut niciodata sex normal ci doar oral. In urma acestui scandal, fostul presedinte a fost pus sub acuzare de catre Camera Reprezentantilor a SUA pentru sperjur, obstructionarea justitiei si abuz de putere insa a fost achitat de catre Senat in 1999.

3. John F. Jennedy si Marilyn Monroe

Prima intalnire dintre diva de aur de la Hollywood si unul dintre cei mai iubiti presedinti americani a fost una de neuitat pentru cei prezenti, potrivit Daily Mail.

Citește și:

La finalul lui februarie in 1962, Marilyn a fost invitata la o petrecere unde era prezent si JFK. Acest lucru nu a impiedicat-o pe actrita sa intarzie mai bine de o ora, asa cum facea de obicei. Atractia dintre ei a fost instantanee si a lasat lumii una dintre cele mai controversate povesti de dragoste.

Nici pana astazi, datele oficiale in ceea ce priveste relatia lor nu sunt foarte clare si pare ca nimeni nu stie exact ce s-a intamplat intre ei. In orice caz, Marilyn a fost vazuta foarte des si in compania lui Bobby Kennedy, despre care se crede ca a fost, la randul sau, indragostit nebuneste de ea.

4. Thomas Jefferson si Sally Hemings

Presedintii americani par ca au un apetit aparte pentru relatiile adulterine. Thomas Jefferson, unul dintre Parintii Fondatori ai SUA, principalul autor al declaratiei de independenta si al treilea conducator al acestui stat tanar si-a luat o amanta din randul sclavelor sale.

Citește și:

In 1787, Sally avea 14 ani si l-a insotit pe Jefferson, in varsta de 44 de ani, in Londra apoi la Paris, unde barbatul avea functia de ambasador al Statelor Unite. Se crede ca in aceasta perioada a inceput povestea de dragoste dintre cei doi.

Ea a avut 6 copii in total iar parerile istoricilor sunt impartite. Unii cred ca toti au fost ai lui Jefferson dar altii sunt de parere ca doar Eston Hemings este fiul acestuia, in urma unor teste ADN efectuate in 1998.

In orice caz, toti au trait in casa lui si au fost educati fie pentru a munci in spatiul domestic, fie ca mesteri. Atunci cand ajungeau la varsta majoratului, Jefferson le oferea libertatea.

5. Madame de Pompadour si Ludovic al XV-lea

Jeanne Antoinette Poisson, marchiza de Pompadour, a facut parte din curtea regala a Frantei apoi a devenit amanta regelui Ludovic al XV-lea. Numele lui este inconjurat de o legenda infioratoare.

Citește și:

Desi era casatorit cu printesa poloneza Maria Leszcynska si au avut impreuna 10 copii, Ludovic era recunoscut pentru infidelitatea sa. In anii de batranete, el ar fi fost atras de fetele foarte tinere si se spunea ca se scalda in sange de fecioara pentru a-si pastra vigoarea.

Dincolo de acesta poveste, legatura lui cu Madam de Pompadour ramane un adevar atestat de istorici si a influentat decisiv soarta Frantei.

Metresa regala a fost implicata nu doar in viata politica ci si in cea militara si se crede ca infrangerea suferita in fata Prusiei este o consecinta directa a acestei influente.
Pe de cealalta parte, amanta regelui a avut un cuvant decisiv in infiintarea Manufacture royale de porcelaine de Sevre.

De asemenea, a deschis un pension pentru fetele care proveneau din familiile de nobili ramase fara posibilitati financiare si o academie militara pentru fiii orfani sau ai ranitilor de razboi.

Citește și:

foto prima pagina shutterstock cuplu retro

Vizionare placuta


Kudika
2 Septembrie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.