Setari Cookie-uri

Zgarcenia pazeste burlacia: Parasita la altar

Ia-ti, mireasa, ziua buna de la ginere si nunta!

Ea, fata de la tara, crescuta intr-un mic orasel de provincie, rusinoasa ca o mimoza, nu ceda avansurilor sexuale ale lui Cristi pentru ca ii era teama. De gura lumii, nu de altceva.

Ce-o sa zica satul cu blocuri despre ea daca se afla ca a facut sex cu Cristi si ce-o sa ma creada vecinii de la mamaia de pe strada? Drept pentru care a batut cu palma-n masa si i-a zis omului verde in fata: daca vrei hata-hata, ma iei de nevasta!

Cristi a dat-o cand sucita, cand invartita dar la un calcul rapid, si-a dat seama ca el avea vreo 27 de ani si era numai copt iar mama astepta de ceva vreme o nora, de preferat pe Cornelia, care avea si ceva pamant. In plus, ar cam fi vrut sa faca sex legitim, fara sa-i fie teama ca-l prinde careva cu izmenele in vine.
A regizat el o cina surpriza cu mancare gatita de muma-sa si a cerut pe prietena mea sa-i fie soata si partenera de sex consimtit de biserica si primarie. Bucurie mare in cele doua familii, cumetrii, gratare si vizite, cuscrele se sunau reciproc si cuscrii se imbatau impreuna.

Citește și:

In tot timpul asta, mie imi spunea intuitia ca ginerica statea cam pe oua, deci cloceste ceva impotriva Corneliei. Pe vremuri, afacerile si frauda fiscala ii mergeau de minune insa pe Cristi l-a cam lovit criza de-i venea sa se tina de ficat si a dat faliment, plus ca a scapat de puscarie la mustata. Prin urmare, visteria era cam goala iar nunta s-ar fi facut cu banii Corneliei. Mai exact, ea ar fi urmat sa isi vanda pamantul si sa faca un chef, ceva ce n-a vazut urbea.

Mai, Cornelia, nu te grabi, ii ziceam. Mai stai un an, ca n-o fi foc, stai sa se puna si el pe picioare, sa prinda un pic de cheag ca sa fii sigura ca nu il duci tu in carca.

Cornelia mea tuna si fulgera ca intre ei e iubire adevarata si nu se incurca de bani iar eu sunt o invidioasa si o geloasa.

Despre Cornelia poti sa spui orice dar cand vine vorba de pamant, tine de el cu dintii, mai mult decat de bani. In oraselul-sat, functioneaza niste reguli ciudate. Bani face oricine, nu-i mare lucru. In schimb, cine are pamant si nu il vinde ca sa se imbogateasca are un statut aparte.

Citește și:

Mandra din fire, ea a hotarat ca nu vrea sa renunte la tarla pentru rochia de mireasa unicat, din Germania, o mie de marci, se stie! I-a explicat lui Cristi ca mai bine fac un imprumut la banca pe care il achita apoi din banii de dar. Entuziasmul lui ginerica s-a fasait ca balonul la gandul ca nu va scoate profit din toata agitatia.

A doua zi, cei doi au stabilit sa se duca la banca sa depuna tidula. De dimineata, Cornelia il suna – ei stateau fiecare la mama lui acasa- il suna o data, il suna de doua ori, Cristi nimic! Cand da sa sune a trei oara si cu injuratura pregatita in varful limbii, primeste urmatorul mesaj: Iarta-ma, stiu ca nu sunt pregatit pentru asta. Nu ma mai cauta. Ma rog, varianta originala arata cam asa: iartama, jtiu k nu s pregatit pt asta. Nu m-ai m-a kuta. Dar sa nu ne incurcam in detalii.

Cornelia a ramas nemaritata si cu pamantul intreg. A suportat cu stoicism despartirea, din ce stiu de la maica-sa, pana cand i-a venit prin curier rochia de mireasa. Uitase sa anuleze comanda. Practica si impietrita de durere, Cornelia a bagat foarfeca in ea pana cand n-a mai ramas intreaga nici crinolina cat masa nasilor. A facut-o apoi pachet si a trimis factura in batatura la fosta viitoare mama-soacra.

Citește și:

foto prima pagina shutterstock mireasa cu valiza

Vizionare placuta


Noemi crede că textele savuroase sunt scrise nud în miez de noapte, cu stiloul pe hârtie și țigară în colțul gurii iar cele mai crude adevăruri sunt spuse în glume și...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.