De ce le-am inselat pe toate femeile pe care le-am iubit

De ce le-am inselat pe toate femeile pe care le-am iubit

Daca ai fost inselata, nu te mai framanta, nu te mai invinui, nu te mai chinui… NU A FOST VINA TA!

Aceste cuvinte apartin unui barbat care avea obiceiul de a-si insela iubitele si mai apoi sotia: “Iata de ce trebuie sa spun, fara niciun fel de indoiala ca, daca ai fost inselata, tu nu ai absolut nicio vina. Ca si alte lucruri in viata pe care vrei sa le schimbi, o persoana care inseala va inceta cu adevarat sa o faca, doar daca decide ca vrea sa devina o persoana care nu mai inseala.”

Stiu toate astea fiindca am fost acel barbat. Mi-am inselat sotia. Ceea ce in final a dus la divortul nostru si la o situatie in care fiul nostru se imparte intre doua case. Si chiar daca am incercat sa ne mentinem intr-o stare civilizata, casa noastra nu o sa mai fie niciodata ce a fost.

Foto interior si prima pagina: Shutterstock.com; barbat, remuscare

  • MI-AM INSELAT TOATE PRIETENELE SI IUBITELE, INAINTE SI DUPA CASATORIE

Mi-am inselat toate prietenele si iubitele, inainte si dupa casatorie. Ceea ce nu stiam la acel moment, si nici ele nu stiau, era ca gestul meu nu avea legatura cu ele. Cand le inselam pe femeile astea, o singura persoana se afla mereu la locul faptei. Si ati ghicit, eram eu acea persoana. Eram mereu acolo.

AI FOST INSELATA?

Ai fost inselata de prietenul tau, de iubita ta, de sotul tau, de logodnic sau de cineva cu care aveai orice legatura. Aceasta persoana ti-a inselat toata increderea pe care o pusesei in ea si nu credeai ca ti s-ar putea intampla asa ceva, cel putin nu din partea acestei persoane, pentru ca parea sa fie altfel, altfel decat ceilalti.

Si ai stat apoi nopti la rand sa te framanti, sa suferi si sa te intrebi – "Oare cu ce am gresit?", "De ce a facut acest lucru?". Te-ai intrebat "Ce nu a mai mers bine?", "Ce am facut gresit?", "De ce eu?" Si ti-ai jurat sa nu mai dai iubirea si increderea ta unui alt barbat.

Dar daca ai fost inselata, nu a fost vina ta! Si nu spun asta ca sa te fac sa te simti mai bine, dar chiar nu are legatura cu tine sau ceva ce ai fi putut face ca relatia sa nu mearga inspre dezastru. Stiu unele dintre scuzele care ti-au fost spuse. Chestii de genul ca tu l-ai neglijat, ca l-ai infuriat, ca.. pur si simplu s-a intamplat si ca nu a insemnat nimic, sau ca s-a imbatat si ca nu isi dadea seama ce face si scuzele pot curge la nesfarsit.

Stiu toate acestea, fiindca am fost acel barbat. Da, am fost acel barbat.

De ce inseala barbatii. DE CE INSELAM eu

Inselam pentru ca asa eram, eram un tradator. Nu inselam din cauza persoanei cu care eram. Inselam din cauza persoanei CARE ERAM. Pot spune cu sinceritate ca am avut norocul sa am femei extraordinare in viata mea si ca acest lucru nu m-a oprit din sirul inselacunii.

Mama mea avea o vorba si suna cam asa: „Daca dormi langa cateii vagabonzi, iei pureci.” Traducerea mea era: „Fiule, devii precum persoanele de care te inconjori.”

Toti prietenii mei isi inselau prietenele, iubitele si sotiile. Sistemul meu de gandire si valorile mele de atunci faceau acceptabila aceasta idee si asta era si motivul pentru care ma inconjuram de oameni care inselau. Vroiam sa fiu acolo unde purtarea mea era acceptabila asa ca ieseam cu alti hoti. Daca as fi fost traficant de droguri, m-as fi anturat cu alti traficanti de droguri. Eram un tradator, eram cu tradatorii.

(Chiar daca am spus ca atunci cand cineva te inseala nu este vina ta, din cauza unui comportament devenit sablon ce se tot repeta, atunci este timpul sa iei si tu o anume responsabilitate si sa re-evaluezi motivul pentru care atragi in viata ta astfel de persoane.)

CUM AM INCETAT SA MAI INSEL >> Citeste continuarea pe Garbo

via Cliff Townsend de la Goodmenproject.com, un site pe care l-am citat adesea, datorita perspectivei moderne asupra masculinitatii.

Vizionare placuta


Kudika
12 Mai 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri