Setari Cookie-uri

Poveste din gara iubirii

S-a intamplat in urma cu... Doamne, cat a fost?... parca ieri parea atat de putin, iar astazi simt ca si cum ar fi trecut un milion de ani. Conform normelor noastre de masurare a timpului a fost acum trei ani. Dar timpul nu conteaza in aceasta poveste si nici in dragoste in general, desi noua ne place tare sa ne imaginam ca el construieste sau dimpotriva curata iubiri si suflete. Timpul nu a facut nimic pentru mine, nimic in afara de a ma pune intr-o vesnica asteptare, de a ma plasa intr-o gara provinciala a iubirii unde trenul nu opreste niciodata pentru mine.

Dupa trei ani el s-a vindecat. Cand m-am trezit, perna sa era in continuare calda, dar camera era rece, ca si cum vantul schimbarii ar fi batut napraznic prin cuibul nostru de iubire. Il pierdusem.

L-am regasit asteptand iubirea pe peron, o alta iubire pe care, sunt sigura, o va astepta fara rost toata viata.

Am innebunit de durere, am simtit cum inima mi-e smulsa din piept si aruncata pe sinele trenului cu iubire si-am sarit dupa ea, s-o prind, s-o aduc inapoi teafara. Ironic... trenul iubirii avea intarziere atunci, asa ca nu am patit nimic, insa indragostitii de pe peron m-au privit ca si cum n-as mai fi avut dreptul sa ma alatur iarasi lor. Dezertasem, incetasem sa mai cred in trenul pe care ei il asteptau plini de speranta.

Am urcat clandestin si am parasit gara asa cum nimeni altcineva de acolo nu mai reusise: singura. Doar eu cu mine. N-a fost rau deloc. Am vizitat locuri diferite, am vazut multe alte gari in care oamenii asteptau, la fel cum asteptasem eu odata: nerabdatori, disperati, dependenti.

Mi-am amintit ca undeva, cu mii de statii in urma, un suflet asteapta un altul. Si i-am dorit sa il gaseasca fiindca de n-ar fi fost el, eu n-as fi invatat sa calatoresc singura prin viata, sa ma bucur de tot ceea ce pot vedea si vizita in lumea de dincolo de gara asteptarii. Si, poate, intr-o zi, sa cobor in gara potrivita si sa zaresc sufletul potrivit asteptandu-ma.

O poveste de(spre) dragoste scrisa de Ana


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Iunie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.