Setari Cookie-uri

Dosar: Secretele fericirii pana la adanci batraneti

Desi timpul nu ne mai permite sa vorbim despre longevitatea fericirii pana la adanci batraneti, vom incerca sa demonstram contrariul.

Fara frunte incruntata, cu capul sus, intotdeauna cu o vorba inteleapta dar sugubetata, poti sa te consideri un antitdot imotriva proastei dispozitii. Si iubitul tau poate sa aiba umor, iar daca ii lipseste, compenseaza tu acest mic defect al lui, care sa va faca viata mai frumoasa. Grijile si buna dispozitie nu se vor intalni in acest mod niciodata. Cand pe chipul lui apar primele riduri, tu sa fii prima care, cu un gest, o vorba sa ii luminezi fata si sa il binedispui.

Viata sexuala implinita

Nimic nu poate completa mai bine armonia dintr-un cuplu, decat o viata sexuala satisfacatoare. Daca totdeauna ati fost multumiti in intimitate, reusind sa impacati dragostea si sexul exemplar, trebuie sa pastrati acest obicei si dupa casatorie. Chiar daca multi au o conceptie eronata, fiind de parere ca mariajul conduce catre monotonie si o viata sexuala aproape inexistenta. Casnicia inseamna maturitate, dorinta de a fi alaturi de celalalt pentru totdeauna. Asadar, printre grijile care vor aparea in timp, momente de impas in cariera, program incarcat, copii, nu trebui sa uitati de propriile placeri. Mai exact, de placerea de a fi impreuna si de a face dragoste.

Sustinerea reciproca

Viata in doi este cea mai frumoasa daca fiecare invata sa-l accepte pe celalalt. Prietenia este prima veriga a carei conditie ramane sustinerea reciproca. Uneori este binevenita si o incercare, facuta cu masura, bineinteles, in asa fel incat sa se masoare incredrea unuia in celalat. Cu cat cei doi au posibilitatea de a se intelege mai bine cu atat sustinerea reciproca este mai durabila. Un examen, un esec, chiar o bucurie, trebuie sa ramana felia ambilor parteneri de viata, pe care sa o imparta in mod egal. Daca balanta atarna mai mult intr-o parte, cantarul increderii are de suferit, prin urmare si relatia de cuplu.

Nu se poate vorbi de sustinere atunci cand parerile si conceptiile sunt diametral opuse, cand unul dintre parteneri are nvoie de sustinere morala, iar celalat se preface sau ignora atitudinea celuilalt. Intervin aici maturitatea, seriozitatea, capacitatea de a trece si de a accepta esecul sau bucuriile care trebuie impartite intr-o casnicie. Daca iubitul/sotul a obtinut un job mai bun, bucuria va apartine amandorura.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Iulie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.