Setari Cookie-uri

5 beneficii ale unei vieti sexuale active

Pe langa faptul ca este considerat una dintre cele mai mari placeri ale vietii, sexul reprezinta un sport care ne mentine sanatosi. O viata sexuala activa nu inseamna doar arderea caloriilor, eliminarea stresului sau un somn mai placut, ci din contra, acestea sunt considerate cele mai simple beneficii ale sexului.

Atrofia vaginala este o afectiune a mucoasei vaginale si se caracterizeaza prin subtierea si inflamarea peretelui vaginal, lucru datorat de scaderea cantitatii de estrogen din sange.

La femeile in postmenopauza, sexul practicat de trei sau mai multe ori pe luna ajuta la prevenirea atrofiei vaginale. Motivul care determina acest lucru este dat de faptul ca femeile care au parte de sex in mod regulat au mai multi estrogeni in corp decat femeile care nu mai fac sex, iar estrogenul protejeaza tesutul vaginal.

5. Sexul ajuta la reglarea numarului de hormoni din corp

Femeile care au contact sexual cel putin o data pe saptamana tind sa aiba cicluri menstruale regulate si un numar mai mare de estrogen decat cele care sunt mai putin active din punct de vedere sexual.

A face sex regulat cu persoana iubita nu este benefic doar pentru relatia de cuplu, ci si pentru sanatatea si bunastarea atat a corpului cat si a mintii tale.

Un articol de Amelia C

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 August 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.