Setari Cookie-uri

10 beneficii pentru sanatate aduse de sex

O viata sexuala implinita asigura stabilitate intr-o relatie, placere dar ofera si beneficii multiple asupra sanatatii, demne de luat in seama.

5. Elimina kilogramele in plus

Daca regimul nu este cea mai agreabila varianta de a elimina kilogramele in plus, cu siguranta sexul este o metoda extrem de placuta. Studiile arata ca poti scapa de cel putin 300 de calorii, in timpul unei partide foarte aprinse. In timpul actului sexual, sunt solicitati o mare parte din muschi, asadar atentie la miscari si la pozitiile adoptate. De asemenea, in momentele de maxima intensitate, ritmul respiratiei creste ca atunci cand mergi la sala. Cu cat contactul sexual dureaza mai mult, cu atat numarul caloriilor pierdute va fi mai mare.

6. Intareste masa musculara

In timp ce faceti dragoste puteti incerca si cateva exercitii pentru a imbunatati rezistenta si flexibilitatea muschilor. Imbinati placutul cu utilul si variati pozitiile pentru a lucra cat mai multe grupe de muschi. O partida de dragoste energica, este o provocare pentru rezistenta fizica. In general, in timpul actului sexual se pun in miscare muschii abdominali, fesieri si musculatura picioarelor.

7. Te face mai atractiva

O viata sexuala implinita iti sporeste incredere in tine, ducand la o atitudine pozitiva, deschisa. Cand buna dispozitie ti se citeste pe chip esti mult mai atragatoare. Dupa sfarsitul fiecarei partide, placuta senzatia de relaxare te insoteste intreaga zi, conducand la o stare psihica de bine. Imbartisarea tandra din timpul actului sexual te umple de energie si sporeste apropierea dintre tine si partener.

8. Sexul ascute simturile

In timp s-a demonstrat ca sexul ajuta si la imbunatatirea simturilor. Prolactina este un hormon secretat in timpul actului sexual, care influenteaza in mod pozitiv simtul tactil, vizual si olfactiv.

9. Alunga depresia

Sexul iti asigura o stare emotionala mult mai buna, energie si vitalitate. Lichidul seminal contine substante nutritive care micsoreaza riscul aparitiei depresiei. De asemenea, endorfina eliberata in timpului actului sexual produce o stare de euforie si placere.

10. Sarutul frantuzesc si beneficiile acestuia

Un simplu sarut poate aduce foarte multe beneficii pentru sanatate. Acesta pune in miscare nu mai putin de 30 de muschi faciali si ridica nivelul hormonilor din sange. De asemenea, sarutul frantuzesc poate preveni aparitia cariilor. Acesta ajuta la curatarea in mod natural a dintilor prin stimularea salivei si diminuarea placii de tartru.




Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Octombrie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.