Setari Cookie-uri

Tabu in cuplu: Cum facem cu banii?

Sexul nu este singurul subiect tabu dintr-un cuplu. Banii reprezinta de multe ori marul discordiei, fiind responsabili pentru discutii aprinse si diferente de opinii. Iata numai cateva dintre cele mai frecvente intrebari care nu si-au gasit inca un raspuns concludent. Banii se tin la comun? Dar cine achita facturile, calatoriile? Si nota de plata de la restaurant?

O vorba mai veche spunea ca barbatul este capul familiei. Conform acestei teorii el ar trebui sa munceasca si sa administreze banii in timp ce femeii ii revin cat mai putine sarcini.

Totusi, situatia s-a schimbat. Reprezentantele sexului frumos si-au dobandit de-a lungul timpului independenta si au dovedit ca se descurca foarte bine si in pozitia de lideri. Bineinteles, majoritatea barbatilor nu sunt de acord cu aceasta atitudine. Ei trebuie sa-si dovedeasca in continuare superioritatea aparandu-si drepturile. Cum? Insistand de fiecare data sa aiba ultimul cuvant.

Referitor la bani si la achitarea cheltuielilor, barbatul va insista de fiecare data sa fie cel care plateste. Daca mergeti impreuna la restaurant, indubitabil el va insista sa achite nota de plata. In special daca va aflati la prima intalnire; va dori sa faca o impresie buna. Din moment ce el te-a invitat la masa, este normal sa achite nota de plata. Cel putin astfel va gandi un barbat manierat, un adevarat gentleman care nu va accepta sa platesti ceva in prezenta lui. Pentru el nu conteaza suma, important este sa te simti bine in prezenta lui. Aparent, n-am avea nimic de obiectat pana aici.

Insa, pe de alta parte, unele femei cred in echilibru si militeaza pentru egalitate. De aceea, sunt de parere ca amandoi ar trebui sa contribuie in mod egal la achitarea cheltuielilor. Indiferent ca vorbim despre factura de electricitate sau cina de la restaurant.

Femeile isi doresc sa impuna respect. Isi doresc sa fie independente, sa demonstreze ca nu-si creeaza obligatii pentru o invitatie banala. Totodata, vor sa sublinieze faptul ca niciodata nu vor accepta sa fie intretinute de vreun barbat. In special intr-o societate moderna in care o alta majoritate a sexului frumos considera ca li se cuvine de fiecare data o atentie sporita din partea barbatilor. O parte dintre femei au invatat ca daca el este un adevarat cavaler, va plati de fiecare data la intalniri. Asadar li s-ar parea anormal sa contribuie la nota de plata. Si, cum e mai bine?

Care varianta vi se pare mai indreptatita? Fiecare plateste cat consuma ori barbatul este cel care trebuie sa dea banii de fiecare data? Voi ce parere aveti?
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Septembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.