Setari Cookie-uri

Iubirea in cuplu: Cand e cel mai bine sa spui "Te iubesc"?

"Te iubesc"...simple cuvinte pe care murim de nerabdare sa le auzim. Cat stai sa astepti ca iubitul tau sa iti sopteasca un "Te iubesc", cate nopti pierzi visand la un astfel de moment, cate ore te framanti imaginadu-ti cum rosteste cuvintele?

Simti ca vrea sa iti spuna…dar parca si lui ii este teama sa nu interpretezi gresit. Este prea devreme? Nimeni nu vrea sa se grabeasca, ci din contra: intr-o relatie care pare perfecta este mai bine sa lasi lucrurile sa isi urmeze cursul normal, nimic sa nu fie fortat sau obligat. Constrangerea nu isi are locul intr-o relatie de tipul “numai lapte si miere”.

Daca stam sa ne gandim, “Te iubesc” nu influenteaza cu nimic relatia, nu iti ofera nicio garantie, nu opreste trecerea timpului, nu uneste doua persoane intr-una singura, ci sunt doar doua vorbe care exprima un sentiment puternic pe care il simti pentru o persoana. Si, totusi, pentru noi conteaza…enorm.

6 luni...ultimatumul pentru a spune “Te iubesc”?



O prietena imi marturisea ca nu accepta ca barbatul de langa ea sa nu ii spuna “Te iubesc” dupa sase luni de relatie. Reprezinta, oare, aceste 6 luni, un ultimatum pentru noi toti? De ce am fi conditionati de timp?

Citește și:

Iata si raspunsul: in sase luni este imposibil sa nu ai totul pus la punct, sa nu stii ce vrei de la partenerul de langa tine si, cel mai important, sa nu nutresti sentimente pentru el. Intr-adevar, iubirea se formeaza in timp…dar cat iti poate lua pentru a fi sigura ca il iubesti pe cel langa care stai zi de zi, langa care dormi, langa care faci totul?

Ea: “Te iubesc”... el: “Multumesc”

In momentul in care i-ai spus “Te iubesc”, nu te astepta la un raspuns din partea lui. Gandeste-te ca faci asta pentru tine, pentru el, pentru voi, ca esti sincera si iti faci publica dragostea. Mai mult decat atat, nici macar nu il lasa sa iti raspunda, nu are sens sa se simta constrans de situatie si sa nu fie sincer cu sentimentele pe care le are pentru tine.

Nu face presiuni asupra lui, ci lasa-l sa isi puna ordine in ganduri si in sentimente. Te iubeste pentru ca vrea, nu pentru ca este obligat. Iti va declara iubirea atunci cand va simti de cuviinta, atunci cand va fi sigur ca poate spune cu mana pe inima un adevarat si sincer “Te iubesc”.

Citește și:

Tu dupa cat timp spui "Te iubesc"?

XOXO,
Amelia Ciurica

Vizionare placuta


Kudika
20 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.