Setari Cookie-uri

Conexiuni simple: Iubeste prin cuvinte

Ne-am obisnuit sa tipam atunci cand suntem nemultumiti, sa aruncam cu critici cand ceva nu ne convine sau sa distrugem relatii din cauza unor cuvinte spuse la momentul nepotrivit. Nu stim sa inchidem gura, sa nu mai facem remarci odioase si sa aratam cu degetul… Asta pentru ca ne place sa vorbim, sa ne dam cu parerea, sa ne spunem ofurile.

Discutiile nu trebuie niciodata sa se transforme in certuri, parerile sa nu devina reprosuri, iar deciziile sa nu se schimbe in opinii personale. Avem nevoie de energie pozitiva, ganduri simple, transformate in cuvinte rostite cu inteles.

Schimba macazul: Cuvinte grele transformate in fraze simple

Schimba macazul…


Pentru inceput gandeste inainte de a vorbi, indiferent de persoana cu care porti o discutie. Nu da vina pe nimeni si incearca sa nu folosesti cuvinte grele, care ranesc. Fii sincera intr-un mod cat mai impersonal.

Incearca sa transformi o fraza negativa, intr-una pozitiva indiferent de gravitatea situatiei. In loc sa zici “Stiu ca ai vrut sa imi faci o surpriza, dar faptul ca ai schimbat planurile fara a vorbi cu mine a fost o stupiditate din partea ta.”, ar fi mult mai bine daca ai spune “Stiu ca ai vrut sa imi faci o surpriza, dar faptul ca ai schimbat planurile fara a vorbi cu mine nu a fost de ajutor.”

Cuvinte simple pentru o relatie fericita

Schimba “Cuvintele tale m-au degustat, nu stiam ca asta este parerea ta despre mine” in “Cuvintele tale m-au ranit, nu stiam ca asta este parerea ta despre mine”.

Fii sigura de faptul ca nu ranesti prin cuvintele pe care le rostesti si, cel mai important, aminteste-ti ca arunci cu vorbe in cea mai importanta persoana din viata ta. Fii sincera, insa analizeaza tot ce spui si aminteste-ti ca frumusetea intelectuala nu inseamna a sti multe, ci a sti ceea ce trebuie sa spui.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Ianuarie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.