Setari Cookie-uri

Parerea Andreei: Mitul androginului: jumatate tu, jumatate eu?

Mitul androginului este o obsesie a subconstientului nostru care ne face sa cautam orbeste sufletul-pereche, convinsi ca undeva in lume exista o persoana care e chiar jumatatea noastra.

Mitul androginului este o obsesie a subconstientului nostru care ne face sa cautam orbeste sufletul-pereche, convinsi ca undeva in lume exista o persoana care e chiar jumatatea noastra. Cineva care ne completeaza, ne defineste, ne intregeste.

Este o obsesie alimentata de industria Valentine’s Day, de felicitarile Hallmark si de filmele siropoase. Ne hranim cu aceasta iluzie dupa o relatie esuata sau la intalnirea unui potential partener, pe care il exageram si asupra caruia proiectam fantezia sufletului-pereche.

suflete-pereche „El e jumatatea mea” – de cate ori nu am auzit asta de la vreo prietena indragostita pana peste urechi? Nu ma pot abtine sa nu fiu sceptica. Cum poti sa fii sigura vreodata ca el, EL, si nu altul este jumatatea ta? De unde stii ca ai atins gradul ultim de compatibilitate? Si nu-mi spune ca o „simti” pentru ca stim cu totii ca starea de indragostire dureaza vreo 6 luni, fiind generata de hormoni care te baga intr-o dispozitie vecina cu nebunia.

Ar trebui sa cutreier toata lumea si sa cunosc toti barbatii inainte sa ma pot opri la unul pe care sa il declar perechea mea. Si nici macar asa n-ar putea merge: nu sunt pe lume atatia barbati cat pentru toate femeile care isi cauta jumatatea. Ai putea spune ca e ridicol sa iau lucrurile chiar asa la propriu, e un mit, nu trebuie luat literal.

Pe de alta parte, nu ti se pare al naibii de ridicol cand iti sufletele noastre pereche se „intampla” sa fie, intr-un mod foarte convenabil, tocmai colegi de facultate sau de birou, prieteni ai unor prieteni, cunoscuti cu care „soarta” face sa ai prieteni comuni si sa va intalniti in oras la un suc, la un film.. De unde si pana unde atata „sansa”?

Viziunea despre sufletele-pereche descrie starea unui indragostit: cand esti singur, te simti incomplet, parca nu-ti gasesti rostul, simti mereu ca tanjesti dupa mai mult.. iar in clipa in care iti gasesti pe cineva si te indragostesti, il simti ca pe o jumatate de mult pierduta, acum regasita. Dragostea apare ca o uimire, e insotita de atractie si de prietenie, de o intimitate pe care o presimteai, dar nu o credeai posibila. Ai vrea sa nu va despartiti niciodata, nici pentru o clipa, sa fiti impreuna pentru totdeauna intr-o uniune nu doar fizica, dar mai ales spirituala; e o dorinta sufletelor care cer, dar nu stiu ce vor.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Februarie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.