Setari Cookie-uri

15 lucruri uimitoare despre orgasm

Curiozitati sexuale. Crezi sa nu?

Decodarea orgasmului a fost una dintre principalele preocupari ale mediciilor si cercetatorilor incepand cu cele mai vechi timpuri si culminand cu Alfred Kinsey. Multe aspecte ale sexualitatii au ramas inca nedescoperite sau sunt atat de complexe incat par de domeniul stiintifico-fantastic.

1. Sperma dietetica

O ejaculare contine ceva mai multa sperma decat o lingurita de ceai. Cantitatea poate varia in funcie de cand a ejaculat ultima data sau cat de mult a fost excitat. Contrar credintelor populare, sperma nu are prea multe calorii.

Din totalul de lichid ejaculat, doar 1% reprezinta sperma, respectiv undeva intre 200 si 500 milioane spermatozoizi. Restul este format din fructoza, apa, vitamina C, acid citrin, enzime, proteine si zinc.

De-a lungul vietii, un barbat ejaculeaza aproximativ 53 de litri de sperma.

sursa foto: shutterstock.com

Citește și:

2. Fara control

Atat barbatii cat si femeile au o formatiune a creierului care se numeste cortexul orbitofrontal lateral, pozitionat in spatele ochiului stang.

Atunci cand oamenii ajung la orgasm, acesta isi pierde functia. Zona este responsabila atat pentru corp cat si pentru minte. De aceea, ne pierdem cea mai mare parte a controlului atunci cand atingem punctul maxim al placerii.

3. Dependenta de orgasm

Cu ajutorul unei tomografii, cercetatorii au descoperit ce zone ale creierului functioneaza in timpul unui orgasm. In mod surprinzator, au descoperit ca sunt aceleasi portiuni care reactioneaza atunci cand in corp este introdusa o doza de heroina.

4. Aspirina saracului

Este cat se poate de adevarat. In timpul actului sexual, corpul elibereaza dopamina si oxitocina, hormonii fericirii. O tavaleala sanatoasa intre asternuturi poate face minuni impotriva durerilor de cap, de incheieturi sau chiar impotriva durerilor menstruale.

Citește și:

Mai mult de atat, cercetatorii au descoperit ca si fanteziile functioneaza ca analgezice. Data viitoare cand mai visezi cu ochii deschisi la vreo mandrete de actor cu pieptul gol, e in regula, o faci in scop curativ.

5. Puterea mintii

O mica parte din populatia feminia a globului nu are nevoie de stimulare fizica. Cele mai norocoase dintre noi pot ajunge la orgasm folosindu-si doar imaginatia.

Desi barbatii nu pot avea o astfel de experienta, ambele sexe pot ajunge pe culmile placerii fara stimulare genitala.

Vizionare placuta


Kudika
15 Martie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.