Setari Cookie-uri

Si-au trait fericiti pana la divort! Unde se termina povestile Disney?

3 povesti Disney care se vor termina la tribunal

O sa va spun pe scurt o poveste. A fost odata ca niciodata o femeie care s-a indragostit de un barbat. Ca sa ajunga la inima sa, ea a fost de acord sa se supuna unei operatii mutilante care a lasat-o muta.

In incercarile sale de a-i atrage atentia, femeia i-a sevit de menajera iar obsesia sa a mers atat de departe incat dormea pe presul de la usa lui.

Desi stia ca barbatul urma sa se insoare cu o alta femeie, ea a continuat sa il serveasca in speranta ca isi va abandona logodnica. In ziua casatoriei, ea ii insoteste in luna de miere si se sinucide. Stiti ce poveste este? Mica Sirena!

Povestile Dinsey ne-au luminat copilaria si nu le-am acordat atunci prea multa atentie. Peste ani insa, daca ai curiozitatea sa le revezi, poti observa cu usurinta mesajele gresite pe care acestea le transmit.

De la printesele ale caror singure calitati erau frumusetea si glasul suav pana la sirenele ajunse in pragul sinuciderii, iata cum ar arata povestile Disney pentru oameni mari, si mai ales, motivul pentru care TOATE s-ar termina cu un divort urat si un partaj care ar falimenta jumatate din imparatie.

Citește și:

1. Frumoasa si Bestia

Marea problema pleaca de la numele personajului. Nimeni nu s-a obosit s-o boteze cumva si inca de la inceput, iti dai seama ca singura calitate a acestei femei este frumusetea.

Sigur, ea este prezentata ca o cititoare avida si dornica de cunoastere. Nimic de reprosat pana aici insa din versurile delicate ale cantecelelor ei, reiese ca Belle face scurtcircuit daca citeste si altceva in afara de romane siropoase.

In ceea ce priveste povestea de dragoste, eu cred ca e mai degraba un fel de sindrom Stockholm. Belle se ofera sa ramana ostatica Bestiei in locul tatalui sau.

Acesta o accepta si o tine inchisa in castel. In lipsa de alta alternativa, Bella isi inchipuie ca se indragosteste de monstrul care o tine prizoniera.

Desigur, faptul ca bestia este incredibil de bogata si ii pune la picioare tot ce isi doreste, de la rochii la servitori mereu la cheremul sau, contribuie probabil la idila lor.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Octombrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.