Diferenta dintre orgasmul vaginal si cel clitoridian

Diferenta dintre orgasmul vaginal si cel clitoridian

Acesta este unul dintre putinele mele articole in care discut despre o fantasmagorie ce poate fi usor depistata inca din titlu: nu exista o asemenea diferenta!

Un pic de istorie...

Dati vina pe Freud. El este cel care a decis ca orgasmul vaginal este superior celui clitoridian. Diferenta sesizata de el este una teoretica si nu este sustinuta prin dovezi empirice. Pornind de la premisa ca fetitele se masturbeaza si obtin orgasmul prin stimulare clitoridiana, iar femeile aleg un partener pentru a obtine satisfactia sexuala, Freud a conchis (prin transfer de semnificatii) ca orgasmul clitoridian este pueril, iar cel vaginal este matur.

Si totusi senzatiile...

Multe femei argumenteaza ca senzatiile resimtite in timpul unui orgasm vaginal sunt mult mai puternice decat orgasmele jucarie (a se citit clitoridiene). Sa analizam! In timpul copulatiei sunt atinse mai multe puncte cheie. Avem o data punctul A situat la aproximativ 1 cm in interiorul vaginului, renumitul punct G, avem si colul uterin si fornixul. Colul uterin este treimea superioara a vaginului si ofera senzatii diverse si extrem de placute combinate cu sentimentul de implinire profunda. Fornixul, cunoscut si sub denumirea de cul-de-sac, este o zona din interiorul vaginului ce se dezvaluie curiosilor numai daca esti puternic excitata. In mod normal, fornixul se situeaza in spatele colului uterin. Pe masura ce excitatia creste, uterul se ridica, dezvaluind aceasta zona magica numita cul-de-sac.

Lasand la o parte minunile ascunse ale vaginului, atunci cand faceti dragoste, tu si partenerul tau sunteti puternic conectati (si la propriu si la figurat), iar sentimentul de implinire contribuie si el la o satisfactie mai mare.

Orgasmul vaginal este inconjurat de mister cu atat mai mult cu cat existenta sa a fost pusa sub semnul intrebarii mult timp. Este intr-adevar mai greu de obtinut, iar tensiunea sexuala acumulata cand esti pe drum poate contribui la senzatii mai puternice. Mergand pe principiul: nimic nu se pierde, totul se consuma, deducem ca tensiunea sexuala mare conduce la eliberare mare de energie.

Masurarea orgasmului

Nu am vazut pe nimeni care sa pastreze o fisa de control in care sa monitorizeze activitatea fiecaruia dintre punctele usor excitabile. Putem masura orgasmele in functie de intensitate sau durata, dar nu putem trasa o linie de demarcatie intre orgasmul vaginal si cel clitoridian. Aceasta diferentiere este una pur formala si nu are corespondent in realitate. Clitorisul se prelungeste in interiorul vaginului, imbratisandu-l, asa ca nici macar nu putem vorbi de doua zone perfect izolate. Cel mai adesea, avem orgasme combinate (din fericire).

Detalii, detalii...

Consider ca este cazul sa nu ne mai pierdem in detalii, ci sa simtim pur si simplu.

Un articol de Andra Micu

Vizionare placuta


Kudika
5 Mai 2006
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri