Setari Cookie-uri

Cele 7 tipuri de orgasm la femei

Punctele A, G, U: alfabetul placerii la feminin

Orgasmul feminin este un subiect dezbatut si intors pe toate fetele de catre oamenii de stiinta. Si daca pentru ei este inca un mister, aproape ca iti vine sa ii ierti pe iubitii nepriceputi. Aproape. In orice caz, cercetatorii nu ajung la aceasi concluzie nici macar atunci cand vine vorba de clasificarea placerii feminine.

Daca-i de un fel, daca-i de mai multe, le impartim in functie de regiune, le impartim in functie de durata si pana la urma, a fi sau a nu fi orgasm? A fi, spunem noi cu siguranta, dar de cate feluri? Una dintre cele mai populare teorii vorbeste de 7 FELURI de orgasm insa, dupa estimari, aproximativ 30% dintre femei nu au avut niciodata unul, cu atat mai putin 7. Iata, totusi, care sunt acestea.

foto shutterstock femeie sexy

1. Orgasmul clitoridian

Acesta este cel mai intalnit tip de orgasm si este destul de usor de atins. Fie ca esti singura acasa sau petreci o noapte fierbinte alaturi de iubitul tau, te poti bucura foarte simplu de aceasta placere.

Citește și:

Clitorisul este cea mai sensibila parte din anatomia feminina si este cea mai puternic inervata, mai mult decat penisul. Fiecare femeie este diferita in acest sens si, in timp ce unele au nevoie de o stimulare mai intensa a zonei, pentru altele sunt suficiente atingerile foarte delicate.

Chiar daca orgasmul clitoridian produce senzatii foarte intense, cele mai multe dintre femeile care au ajuns pe culmile placerii si altfel spun ca celelalte tipuri de orgasm sunt mai puternice.

Mizeaza si pe niste jucarii sexuale care sa te ajute in atingerea celui mai intens orgasm.

2. Orgasmul vaginal

Aceasta senzatie este localizata, asa cum ii spune si numele, in vagin insa se poate raspandi in toata zona pelviana. De regula, muschii de aici, precum si uterul sau chiar anusul se contracta puternic in timpul orgasmului vaginal. De fapt, contractiile sunt atat de puternice incat pot impinge penisul sau vibratorul afara din vagin.

Citește și:

Desi se ajunge mai greu la orgasmul vaginal decat la orgasmul clitoridian, acesta este mai intens si poate dura mai mult. Totusi, pentru acestea sunt necesare in jur de 30 de minute de stimulare continua.

3. Orgasmul punctului G

Acest punct G este un fel de Graal al sexualitatii feminine iar parerile sunt impartite in ceea ce il priveste. De regula, se crede ca zona puternic inervata si vascularizata se afla la catva centimetri fata de intrarea in vagin insa pozitionarea ei exacta depinde de la femeie la femeie.

Punctul G este gasit cel mai usor prin palpare pentru ca are o textura usor diferita de cea a peretilor vaginali. Ca si clitorisul, poate fi stimulat manual. Cheia pentru atingerea orgasmului prin stimularea punctului G este, evident, gasirea acestuia.

Vizionare placuta


Kudika
3 Octombrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.