Setari Cookie-uri

5 sfaturi despre sex pe care i le-as da adolescentei din mine

Tu ce ti-ai spune tie daca ai da timpul inapoi?

Pentru cei mai multi dintre noi, anii adolescentei reprezinta o perioada extrem de complicata. Apar primele iubiri, parintii nu inteleg niciodata nimic desi adolescentii le stiu pe toate iar hormonii duduie ca furnalul unei uzine. Cu siguranta, toti si toate am facut cateva greseli demne de tinut minte si ne-am complicat vietile de prea multe ori, inutil.

Primele experiente sexuale te pot marca pentru totdeauna, fie ca ne place sa recunoastem sau nu. In plus, fiecare dintre ele aduce cu sine urme de indoiala, intrebari, teorii si,din pacate, regrete.

Pe masura ce ne maturizam, incepem sa trivializam dramele adolescentine si sa radem de ele. Lucrurile ar fi stat cu siguranta un pic altfel daca, asa cum spune poverbul, am fi avut anii de atunci si mintea de acum.

Prin urmare, iata cele cateva sfaturi despre sex pe care i le-as da adolescentei din mine.

Citește și:

1. Nu e vorba de partenerul potrivit cat de momentul potrivit

Chiar daca ti se pare ca esti indragostita pana peste urechi si ai fluturasi in stomac de fiecare data cand te gandesti la iubitul tau, nu inseamna ca trebuie sa fii gata sa faci sex. Nu exista varsta potrivita pentru primul contact sexual ci mai degraba, momentul in care simti tu ca esti gata sa faci acest pas.

O decizie de acest gen nu poate fi luata sub impulsul unui moment sau la insistentele unei alte persoane, respectiv a partenerul tau. Chiar daca il iubesti, nu ii esti datoare cu o partida de sex ci mai degraba el iti este tie dator sa astepte momentul in care iti doresti cu adevarat acest lucru.

foto shutterstock cuplu sexy

2. Numarul de parteneri sexuali nu te defineste

Romanii pastreaza inca un soi de cult al virginitatii, din fericire pe cale de disparitie. Daca ne luam dupa prejudecatile patriarhale, valoarea unei femei scade pe masura ce numarul de parteneri creste.

Citește și:

Nimic mai fals sub soare! Oamenii cu care faci sex nu te definesc pe tine ca persoana si nici nu iti stirbesc din individualitate. Mai mult de atat, nimeni nu are dreptul sa iti contorizeze partenerii sau sa iti judece caracterul in functie de numarul acestora.

In acelasi timp, ai tot dreptul din lume sa nu ai niciun partener sexual pentru tot restul zilelor tale daca tu iti doresti acest lucru si asta este perfect in regula. Chiar daca sunt multi, putini sau deloc, oamenii cu care tu alegi sa faci sex nu sunt criterii dupa care sa fii evaluata.

3. Protejeaza-te!

In cele mai incinse momente din lume, probabil ca multi dintre noi nu se mai gandesc la protectie si consecinte dar in realitate, acesta ar trebui sa fie primul lucru la care sa te gandesti. In caz contrar, inseamna ca nu esti pregatita pentru acest pas si ar fi bine sa mai astepti si sa te informezi.

Citește și:

O sarcina neplanificata este cea mai mica dintre coincidentele unui contact sexual neprotejat. Barbatii si femeile in egala masura pot fi purtatori de boli fara ca ei sa stie si fara vreo manifestare evidenta a unui simptom. Chiar daca ai incredere in partenerul tau, exista posibilitatea transmiterii unei boli sexuale fara ca el sa stie ca poate face acest lucru.

Cea mai sigura metoda de a te proteja atat impotriva unei BTS cat si impotriva unei sarcini este prezervativul. Imprieteneste-te bine cu el si invata sa il folosesti. Doar pentru ca se pe voinic, nu inseamna ca doar baietii cumpara prezervative.

In plus, unii dintre barbati sunt in stare sa iti toace verzi si uscate doar ca sa nu foloseasca o astfel de metoda. De la faptul ca nu le place cum se simte pana la alergii inventate, pot invoca toate motivele din lume. Chiar daca pare mai usor de zis decat de facut, in astfel de momente cea mai inteligenta miscare este sa spui pas!

Citește și:

4. Traieste momentul, dar traieste-l cu cap!

Nu e nimic gresit in a te lasa purtata de val si a face exact ceea ce simti. Dar nu lasa pasiunea de moment sa iti intunece judecata pentru ca uneori, consecintele pot fi dezastruoase. Inainte de a lua orice decizie legata de viata ta sexuala, asigura-te ca poti gandi obiectiv si esti sigura pe ceea ce iti doresti.

5. Sexul si alcoolul nu sunt niciodata o idee buna impreuna

Un pahar de vin poate fi o parte extrem de placuta a preludiului insa de aici pana a lua decizii dupa o noapte imbibata de alcool e cale lunga. Gandeste-te bine daca ai lua acele decizii chiar si atunci cand nu ai cateva pahare la bord.

foto prima pagina shutterstock cuplu in natura

Vizionare placuta


Kudika
7 Noiembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.