Setari Cookie-uri

Stiinta demonstreaza: Ce oamenii predisupusi la infidelitate?

Ce spun datele statistice despre femeile si barbatii care insala?

Infidelitatea ocupa printre primele locuri in topul motivelor pentru care oamenii se despart sau, in cel mai optimist scenariu, poate narui increderea pentru care doi oameni au muncit uneori ani intregi sa o construiasca.

In orice caz, una dintre cele mai dezbatute intrebari online, offline si chiar in mediul stiintific este „de ce sunt infideli unii dintre noi”. Desigur, nu avem toti aceasta pornire iar cei care isi insala partenerii o fac manati de motivatii diferite. Prin urmare, o generalizare in acest caz, ca in multe altele, poate fi complet eronata.

Totusi, exista cateva studii care demonstreaza ca anumiti oameni sunt mai predispusi la infidelitate decat altii, din varii motive. Chiar si asa, trebuie sa retinem ca toate acestea par desprinse din bancul cu biologul, chimistul si statisticianul la vanatoare. Cei trei vad o caprioara. Biologul trage si o rateaza cu 5 metri la dreapta, chimistul o rateaza cu 5 metri la stanga iar statisticianul, fericit, zice: Ura, am nimerit-o!

Citește și:

1. Oamenii a caror varsta se termina in „9”

Adica oamenii de 19, 29, 39 de ani si asa mai departe. Potrivit NYMag.com, la aceste varste oamenii sunt tentati sa ia decizii radicale in viata, printre care se numara si infidelitatea.

Ei au ajuns la aceasta concluzie cu ajutorul site-ului Ashley Madison.com, o pagina destinata exclusiv persoanelor care se afla deja intr-o relatie dar care isi doresc o aventura. Potrivit datelor adunate de aici, in jur de 950 000 de barbati cu varste de 29, 39, 49 si 59 de ani erau dispusi sa isi insele partenerele. Un efect asemanator a fost gasit si in randul femeilor, dar la o scara mult mai mica.

foto shutterstock

2. Barbatii inalti sunt mai infideli

Potrivit unui studiu desfasurat pe un site asemanator, IllicitEncounters.com, barbatii care depasesc inaltimea de 1.78 m sunt mai tenati sa insele decat barbatii mai scunzi.

Citește și:

Nu este chiar cel mai strasnic motiv din lume sa iti banuiesti partenerul de aventuri si ar fi mai bine sa astepti semne concrete de infidelitate dar sa admitem ca este o informatie interesanta.

3. Oamenii care asculta rock sunt mai predispusi sa insele

Stim ca exista o legatura clara intre sex si muzica, si spunem asta pe scurt ca sa nu va insiram un intreg playlist de piese rock, numai bune pentru o noapte fierbinte. In orice caz, tot prin intermediul site-ului IlicitEncounters.com, un alt studiua a demonstrat ca 41% dintre cei care cauta o aventura amoroasa extraconjugala asculta mai degraba rock decat orice alt gen muzical.

Daca va intrebati care sunt celelalte procente, 16% dintre infideli asculta pop, 11% asculta country – serios, cine ar vrea sa insele in timp ce canta pe fundal tatal lui Miley Cyrus? – 7 procente asculta muzica clasica si 2% asculta rap sau hip-hop.

Citește și:

4. Cei care lucreaza in IT mint mai mult ca avocatii

Cine ar fi crezut ca baietii de la IT care sunt draguti si-ti instaleaza tot felul de programe in telefon sau pe laptop ar putea sa insele? Cel putin, daca ne luam dupa imaginea stereotip, ai crede ca ei sunt in topul fidelilor. De fapt, potrivit HuffingtonPost.com, in 2012 AshleyMadison.com a desfasurat un alt chestionar prin care a incercat sa contureze portretul infidelului.

Statisticile sunt destul de surprinzatoare. Aproape 11% dintre infideli lucreaza in IT, urmati la o diferenta de 3 procente de cei din zona financiata. Oamenii care lucreaza in educatie sunt pe locul al treilea cu 6.5% procente, iar medicii si avocatii se afla in urma lor cu 4.6% si, respectiv, 3.8%.

5. Francezii sunt iubareti prin alte case

LELO este una dintre companiile producatoare de jucarii sexuale de lux. Printre produsele lor cele mai vandute se numara un vibrator placat cu aur de 24 k dar nu despre aceste dispozitive vorbim astazi. Ei au efectuat un scurt studiu de piata, incercand sa determine in care colt de lume s-au strans cei mai multi infideli. Concluzia nu este chiar surprinzatoare. Se pare ca 75% dintre francezii respondeti si-au inselat unul sau mai multi parteneri de-a lungul vietii.

Citește și:

6. Femeile care adora cumparaturile au tendinta sa insele

Nu ne dam seama care este legatura exacta dintre cumparaturi si infidelitate insa daca ne luam dupa NYDailyMailNews.com, femeile care se duc des la shopping sunt mai infidele decat celelalte. Peste 52 000 de femei de pe AshleyMadison.com au raspuns la chestionare si au recunoscut ca, de cand sunt infidele, cheltuiesc mai mult pe haine si aproape 30% dintre ele au un fond secret din care isi platesc aceste cumparaturi secrete.

7. Portretul robot al infidelei

Statistic vorbind, daca cei mai multi barbati care insala lucreaza in IT, portretul robot al femeii infidele arata altfel. Din aproape 3000 de femei respondente la chestionarele de pe AshleyMadison.com, cele mai multe dintre ele au putin peste 30 de ani, sunt casatorite de 5 ani sau mai putin, au o fiica si lucreaza preponderent in educatie, sistem de sanatate sau sunt casnice.

Citește și:

foto prima pagina shutterstock barbat incornorat

Vizionare placuta


Kudika
5 Decembrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.