Setari Cookie-uri

Am gasit barbatii care ma pot iubi, nu am gasit eu unul pe care sa il iubesc

Nu ne facem griji ca nu ii putem impresiona pe barbati. De multe ori, ei nu ne mai pot impresiona pe noi.

foto shutterstock cuplu imbratisat

Sa aduca ceva bani in casa dar sa nu fie cheltuitoare. Sa nu indrazneasca sa aduca mai multi bani in casa decat barbatul. Sa purceada la muncile domestice cu zambet de nevasta din Stepford pe fata si sa smotruiasca prin casa cantand ca Cenusareasa iar la final, sa arate ca scoasa din cutie, in ciuda faptului ca a dat goana acasa de la birou, intre timp a facut piata, a luat hainele de la curatat, copiii de la scoala, a aruncat rufe in masina, a dat cu matura prin casa si a pus si-o oala de mancare la foc. Toate inainte sa apara Maria sa, barbatul, acasa. Asta daca sta la bloc si are masina de spalat.

In caz contrar, eventual dupa ce se intoarce de la munca, da de mancare la animale, da o fuga si incarca butelia, sparge un brat de lemne, pune apa la incalzit ca sa aiba cu ce sa spele un morman de rufe.

Nu strambati din nas, nu sunt frustrari. Sunt realitati. Poate nu la usa vecina, poate nu in casa de peste drum dar sunt realitati desprinse nu dintr-o tara din lumea a treia, ci din primul sat care va iese in cale. Daca toate lucrurile acestea nu se intampla sub nasurile noastre, nu inseamna ca ele nu se intampla deloc.

Citește și:

Si pentru toate acestea, femeile sunt datoare sa „puna mana pe un barbat”, sa il impresioneze ca sa nu i se mai adreseze nimeni cu „domnisoara” ci s-o ridice la rand de doamna pentru ca, in sfarsit, s-a indurat cineva de ea sa o ia de nevasta.

Din fericire, lucrurile nu mai functioneaza asa peste tot si din ce in ce mai multe femei aleg singuratatea linistita decat o nefericire in doi, alegere pe care, de altfel, ar trebui sa o faca origine, indiferent de gen sau inclinatie sexuala.

Nu spune nimeni ca nu mai exista barbati buni pe lume, pentru ca exista. Si nici nu sunt toti luati, insurati sau au cine stie ce defect. Sunt pur si simplu mai greu de gasit iar asta se intampla si din cauza presiunilor sociale care se pun si asupra lor, nu doar asupra noastra. Si ei se simt apasati sa incline catre un anumit model de masculinitate, model care impiedica relatiile parteneriale, pe romaneste pe picior de egalitate, si le incurajeaza pe cele de subordonare. Or o relatie sanatoase nu se poate construi daca unul dintre parteneri doar cere iar singura datorie a celuilalt este sa ofere neconditionat.

Citește și:

Nu ne facem griji ca nu ii putem impresiona pe ei. De multe ori, ei nu ne mai pot impresiona pe noi.

Atunci cand ajungi la o anumita varsta si ai o anumita experienta de viata, ajungi sa te cunosti foarte bine si sa fii sigura de alegerile si deciziile tale. Este vorba de acel moment de maturitate sufleteasca si emotionala in care stii exact cine esti si ce iti doresti de la viata, perfect constienta de identitatea ta.

Tocmai de aceea, multe dintre noi se feresc de barbatii care au inca suflete de baieti, cei care isi cauta adolescenta pierduta si care se deghizeaza in masculi rai si vanatori de ocazie pentru ca asta fac toti ceilati din jurul lor.

Nu ne facem griji in legatura cu trecuturile noastre. Ne facem griji in ceea ce priveste bagajul lor sentimental.

Este indiscutabil faptul ca trecuturile noastre, indiferent care sunt acestea, isi pun amprenta asupra personalitatilor noastre, asupra dorintelor pe care le avem in prezent si asupra planurilor de viitor.

Citește și:

Nu putem nega nici faptul ca cine s-a ars cu ciorba, sufla bine si in iaurt dar nu ne mai lasam bagajul emotional pe care il purtam cu noi sa ne influenteze alegerile si cautam acelasi lucru si in potentialii nostri parteneri.

Nu ne e frica de singuratate. Ne e frica sa invitam in vietile noastre persoanele gresite.

Oamenii care nu invata sa fie fericiti atunci cand sunt singuri nu vor putea fi fericiti cu adevarat nici alaturi de altcineva. Atunci cand delegi pe cineva sa fie responsabil cu echilibrul tau sufletesc si cu starea de bine, nu se mai pune problema de relatie parteneriala, ci de dependenta.

Unii dintre noi, femei sau barbati, fac intocmai acest lucru tocmai din teama de a trai singuri si astfel, deschid usile si invita in vietile lor persoane incompatibile care intamplator, s-au aflat la indemana, doar pentru a evita eticheta „single”.

Citește și:

foto prima pagina shutterstock femeie in parc

Vizionare placuta


Noemi crede că textele savuroase sunt scrise nud în miez de noapte, cu stiloul pe hârtie și țigară în colțul gurii iar cele mai crude adevăruri sunt spuse în glume și...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.