Setari Cookie-uri

Femeia, pur si simplu

Am stat de multe ori si m-am intrebat:cine suntem noi? De ce femeia si barbatul contemporan sufera atat de mult, indepartandu-se fiecare de menirea ce o au? De ce exista mai putina dragoste si mai multa suferinta? De ce am devenit cu totii falsi si reci?

Barbatii iubesc femeia, dar nu o cunosc si o iubesc la nivelul si pe masura lor individuala de a o intelege.
Conditia specifica a femeii, natura ei intima, este tratata ca fenomen biologic sau cel mult psihologic. In fond este aici o problema metafizica. Poate ca femeia nu stie ce si cum este ea facuta, pentru ca manifestarile ei sunt un dat al existentei, mai putin al reflectiei pe care noi i-o aplicam.

Femeia, vazuta ca principiu existential, capata o calitate specifica ascunsa, care se numeste FEMINITATE, calitate care dupa pozitia unilaterala si superficiala practicata, nu poate fi inteleasa. Feminitate nu inseamna numai gingasie, ci inseamna un complex de insusiri care i-au dat grandoare. Femeia are umanitatea ei, fiinta cu o structura proprie, cu o viata interioara specifica, ea detinand valori si sensuri cu totul particulare si general umane deodata.

Cand spunem ca o femeie este frumoasa, nu ar trebui sa consideram in mod exclusiv numai linii si forme, pentru ca frumusetea femeii poate veni si din alte insusiri. E vorba de calitatile ce vin din natura proprie umana, din viata intelectuala si interioara.

Frumusetea pe care o vedem si ne bucuram noi, barbatii, nu apartine numai trasaturilor regulate sau armoniei unor dimensiuni; ea apartine structurii si vietii interioare, care da expresie unui mod propriu de manifestare, ce poate duce la un adevarat stil moral.

Fara gingasie, fara finete sufleteasca, fara un fundal permanent de poezie si in sfarsit fara eleganta in intreg modul sau de comportare, frumusetea femeii ramane rece si inexpresiva. Tonul vorbirii, privirea si chiar gestul, sustinute de acest complex de date interioare, duc in mod sigur la acea frumusete care ne cucereste pe toti barbatii.

Frumusetea femeii este neindoielnic linie si forma, dar este in primul rand farmec, care vine de dincolo de fizic. Frumusetea femeii ne face pe noi, barbatii, mai buni si ne aduce bucuria de a trai.

“Cred c dragostea ne ridic in propriii notri ochi. i cat de mult ai vrea s fii aa cum te vede cellalt! Ai dori, i chiar incerci, s micorezi distana dintre ceea ce tii c eti in realitate i ceea ce intuieti c vede in tine cel pe care-l iubeti”. (Octavian Paler)

Un articol de Antonyo



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Mai 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.