Setari Cookie-uri

De ce nu tin relatiile?

Dupa aproape 9 ani de relatie si o mare incercare ce mi-a dat-o Dumnezeu, pierderea omului pe care il iubesc, sotul meu, am incercat sa fac o analiza profunda a situatiei.

Dupa aproape 9 ani de relatie si o mare incercare ce mi-a dat-o Dumnezeu, pierderea omului pe care il iubesc, sotul meu, am incercat sa fac o analiza profunda a situatiei.

La vesnica mea intrebare de ce m-a parasit, de ce nu mai mergea, de ce m-a tradat, de ce eu i-am dat miere si el fiere am primit raspunsuri sablon, impersonale si total lipsite de continut si imaginatie, fara nimic concret. Nu mai comunicam, nu ne potriveam, etc. Dupa noua ani nu ne potriveam! De fapt, cica nu ne-am fi potrivit niciodata. Principala problema a lumii de astazi cred ca este data de decalajul dintre evolutia intelectului, evolutia tehnica si stiintifica si involutia spiritului a sufletului, lipsa totala de valori neschimbatoare..Sa luam de exemplu un barbat de 30 ani si o femeie de aceeasi varsta. Se considera ca sunt adulti. Ce nevoi au ei?

Nevoi materiale: bani pentru a-si cumpara cele necesare traiului.

Necesarul e inlocuit de niste alte nevoi induse de societatea de consum in care traim. Unde mai pui ca celor care se raporteaza la altii, la cei din jur, banii confera putere. Totdeauna va fi cineva care va avea mai multi bani, de aici facerea de bani si banii in sine, ajung sa devina un scop in sine pentru a hrani setea de putere.

Nevoie intelectuale: succesul in cariera aduce putere si respect din partea celorlalti.

Cei care isi construiesc valorile raportandu-se la ceilalti fac din asta un scop si in loc sa simta placerea fireasca a unui lucru bine facut cu profesionalism si baze stiintifice ajung sa devina mandrii si sa faca din succesul acesta un scop.

Nevoi spirituale: aceste nevoi sunt de cele mai multe ori confundate cu cele intelectuale.

Spre exemplu un tablou frumos poti sa il judeci cu mintea: e al lui x , e din perioada cutare, a folosit tehnica x si costa x bani. Deja incepi sa te gandesti la puterea pe care i-o confera in ochii celorlati posesorului. Si pierzi esenta. Stai un minut si lasa-te purtat doar de culori, forme, mesaje si s-ar putea prinzi ideea! Esenta este sa pleci mult mai bogat! Sufleteste evident.

Un alt exemplu: in fata ai un stejar de o suta de ani. Poti sa te gandesti, "intelectual": cati metri de cherestea ai scoate din el, cati bani la vanzare etc. Sau poti sa te asezi sub el sa privesti cerul prin coroana lui si sa iti dai seama de minunea perfecta ce se afla langa tine.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Iunie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.