Setari Cookie-uri

De ce nu tin relatiile?

Dupa aproape 9 ani de relatie si o mare incercare ce mi-a dat-o Dumnezeu, pierderea omului pe care il iubesc, sotul meu, am incercat sa fac o analiza profunda a situatiei.

In legatura cu relatiile afective, intre parteneri

Exista, asa cum se stie si se simte, o atractie carnala primara si o relatie de prietenie bazata pe incredere si iubire. Intial trupul simte atractia carnala, ispita. Si animale simt asta. Asta nu cred ca e iubire! Oamenii din ziua de azi vor sa se indragosteasca de cat mai multe ori, sa faca sex cu cat mai multi parteneri in cautarea "jumatatii perfecte", a iubirii absooute. Insa pornesc de la o premisa gresita. Indragosteala repetata, goana dupa atractii pasagere, senzatia de libertate pe care o confera acestea seamana oarecum cu cioburille de oglinzi pe care le-a dus Columb indienilor. Tot timpul va fi o femeie sau un barbat mai atragator / atragatoare pentru tine la momentul x, tot timpul va fi cineva mai de succes decat tine. Si atunci ce facem? Ne pazim partenerii, ne angajam in cautarea jumatatii perfecte, la ce ne raportam?

Toate problemele pornesc de la modul cum ne raportam la lume, la oamenii din jur, la Dumnezeu si la sufletul nostru. Iubirea carnala se atenueaza, atractia e mai mica sau chiar dispare. Ce este de facut?.Cautam altul sau alta mai tanara/mai tanar sau ne uitam la ce a ramas din tot? A ramas o iubire diferita, dar care exista si inainte, pe alte baze, pe alt nivel sufletesc si care poate fi neschimbatoare.

Dar pana la urma singurul lucru neschimbator e Dumnezeu si poate nu trebuie decat sa respectam cele 10 porunci: sa nu furi, sa nu ucizi, sa nu fii desfranat, sa nu ravnesti la bunurile aproapelui si mai sunt si altele, dar cred ca nu are niciun rost sa le enumar: sunt atat de cunoscute incat nimeni nu mai tine cont de ele, desi totusi vin de la Dumnezeu. Sunt singurele lucruri care ar trebui sa fie neschimbate si care sa ne ajute sa ne pastram sufletul curat. Acestea se mai numesc in popor si "frica de Dumnezeu".

In concluzie, relatiile de azi nu mai tin pentru ca oamenii nu reusesc sa evolueze spiritual suficient pentru a putea "duce" iubirea mai departe si asta tine pana la urma de toate celelalte (raportarea la societate,bani,cariera,succes etc). Inventia aceasta cum ca o casatorie este doar o conventie e doar pentru insectele ce zboara din floare in floare.

Pentru unii are o substanta, iar nevoia de a avea pe cineva langa tine la bine si la greu neconditionat pana cand moartea va va desparti cred ca o incearca oricine. Poti privi casatoria ca pe o conventie sociala si cununia religioasa doar ca pe un rit, ca forme si nu ca substanta. Poti privi casatoria ca pe o asigurare. Dar nu este nimic din toate acestea. Poti sa traiesti necasatorit cu cineva si relatia sa fie trainica, dar ii va lipsi suflul divin, iar tu ca om nu vei "arde" toate etapele: nastere, botez, nunta, urmasi, moarte... e complicat..

Un articol de Dorina T.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Iunie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.