Setari Cookie-uri

Un compromis imoral?

De mica am capatat o indarjire si o determinare vorace. Acestea nu vin din nu stiu ce sentiment proamerican de autorealizare ci dintr-un instinct mult mai adanc si mai vechi, cel al supravietuirii. Nu m-am luptat niciodata ca sa am prea mult ci ca sa razbat, sa ma mentin pe linia de plutire, sa nu ma sufoc in saracie si in ignoranta.

Mama visa sa ma vada profesoara de limba romana. In comuna la noi, existau cateva case de vacanta, ale orasenilor, cu geamuri termopan, gratar in curte si hamac. Cea mai frumoasa era a unei profesoare de limba romana, la un colegiu din Ramnicu Valcea. Mama mi-a zis: 'Uite, vezi? Asta inseamna respect'.

Probabil pana in momentul cand am devenit animatoare de club, asta era ceea ce cautam inconstient. Bajbaiam orbeste dupa definitia unui cuvant pe care mi-l spusese mama candva. Eram tocilara cuminte si bursiera, dintr-un oras din provincie (n-am indraznit sa spun ca sunt de fapt de la tara) care dorea respect. Dar in momentul in care un tip m-a oprit pe strada si cu ochii lui de cunoscator a reusit sa patrunda prin hainele mele demodate si sa vada niste sani tari si un fund lipsit de celulita, in momentul in care printre buzele lui s-au pierdut niste sunete ametitoare '1000 euro net, pentru inceput', am zis gata ! C'est fini !

Cateodata ma gandesc ca poate am gresit, mi-am facut de rusine familia dansand noaptea aproape dezbracata in cluburi pline de mosi milionari si slinosi. M-am prostituat intr-un fel, desi niciodata nu am dansat goala si nici n-am acceptat sexul pe bani. Dar da, corpul meu arata bine si asta imi aduce bani. Mamaliga si prazul mancate atata amar de ani mi-au dat un abdomen si niste fese de invidiat. Diplomele sunt hrana pentru molii, este cat se poate de trist, dar trebuie sa accept realitatea. Merit sa fiu blamata ca am ales drumul cel mai usor? Ca am refuzat sa ma intretin doar cu o bursa de 220 de lei si sa astept pana la terminarea facultatii pentru a obtine mirificul si mult prea bogatul salariu de profesor ? Sunt o Iuda care si-a tradat aspiratiile, care si-a terfelit valorile in noroi? Foarte posibil, dar sunt Iuda care trimite jumatate din bani parintilor, Iuda care i-a cumparat surorii proaspat maritate aragaz, frigider si masina de spalat, Iuda care pune bani deoparte pentru fratiorul mai mic ca sa nu guste niciodata gustul inferioritatii si al neajunsului.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Iunie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.