Setari Cookie-uri

Ne iubim in birou?

9 ore le petrecem la birou, 2 ore le petrecem pe drum spre birou, uneori apucam sa dormim 8 ore, asa ca ne raman 5 ore pe zi pentru nevoile cotidiene. Unde am putea sa integram si o relatie?

De aici pornesc adesea implicit si „faimoasele” relatii la serviciu. Daca tot ai observat ca vecinul de birou se uita gales peste calculator admirandu-ti incrancenarea cu care te lupti cu teancurile de hartoage si dosare, daca tot iti aduce cafeaua calda in fiecare dimineata si te invita la o tigara pretextand ca discutati despre noile proiecte, atunci de ce nu te-ar duce si acasa? De ce sa mai inrositi telefonul stabilind dead-lineuri si elemente noi care sa va ajute la punerea in practica a ideilor cand lucrurile sunt atat de simple?...Asta, pana cand, dupa o cearta „minora” care s-ar fi putut rezolva usor daca nu ati fi obligati de context sa va suportati reciproc ascunzandu-va imbufnati dupa monitoare si mai mult, daca nu ar trebui chiar sa faceti o echipa eficienta ajungeti la concluzia disperata: „Ori plec eu ori pleaca el!” De unde? Din viata, din birou, din casa...de oriunde e nevoie ca sa nu mai fii nevoita sa dati nas in nas in fiecare clipa. Urmarea? Reprosurile clasice care fac referire la favorurile sefului, la minutele lucrate in plus de partener, la senzatia de sufocare permanenta, la monotonie, la tot si toate, la orice amanunt pe care in ruptul capului nu l-ati fi considerat vreodata o problema.

Pe scurt, de ce sa ajungi acasa incarcata de dilemele si tensiunile de la birou si sa-ti continui cearta care iti rasuna spart si rece in cap cu un ecou enervant cand ai putea la fel de bine sa iesi cu iubitul tau din cu totul alt birou, din cu totul alt domeniu (eventual) si sa inveti sa razi de tot ceea ce peste zi ti-a accelerat pulsul. Iubirea are nevoie de apropiere, de colaborare sau interactiune in aceeasi masura in care isi cere drepturile pentru un colt de intimitate si putina libertate.

Raluca


Relatiile la birou sunt practicate peste tot. In orice tara si in orice mediu de lucru. Poate ca acestea nu par tocmai morale sau etice insa din punctul meu de vedere nu vad de ce nu ar fi. Sunt chiar benefice intr-un moment in care ne petrecem din ce in ce mai mult timp lucrand. Tindem sa devenim workaholici, stam in unele zile mai mult de 12 ore la birou, cu colegii. Daca ar fi sa calculam cam cat timp ramane liber scazand somnul si celelalte activitati zilnice vom realiza repede ca nu mai e timp de o relatie. Si atunci nu ramane decat varianta colegei/colegului de birou care ai observat ca se uita foarte dragut la tine si chiar si tie si se pare ca incepi sa simti ceva pentru ea/el.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Iulie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.