Setari Cookie-uri

10 carti care te transforma in iubita perfecta

Crezi in iubire? Visezi sa fii iubita/sotia perfecta? Iti doresti sa traiesti o viata intreaga alaturi de barbatul care ti-a furat inima si sa aveti multi copii? Atunci ai nevoie sa dedici o parte din timpul tau cartilor care te vor ajuta sa te descoperi, sa inveti mai bine cum functioneaza un barbat si ce implica o relatie de cuplu.

Intra in posesia cartilor de mai jos, rezerva-ti cateva ore pe zi si invata sa te schimbi si sa iti transformi relatia intr-una dintre cele mai frumoase povesti de dragoste pe care copiii si nepotii tai le vor spune mai departe cu drag.

1. Intimitatea. Increderea in sine si in celalalt

Omul, indiferent daca este sau nu implicat intr-o relatie, are dreptul la intimitate. Se spune ca in prezenta unui strain, nu conteaza ca poate ai trait o viata sub acelasi acoperis cineva, lipsa de obisnuinta nu dispare niciodata, e mai sigur sa pastrezi putina distanta, putina aparare, pentru ca acel strain ar putea sa profite de slabiciunea si vulnerabilitatea ta. Dar cum poti avea intimitate, incredere in sine si in celalat... in acelasi timp?

AICI Intimitatea. Increderea in sine si in celalalt de Osho

2. Iubirea nu e de ajuns

Este sau nu este iubirea de ajuns intr-o relatie? Mai avem nevoie si de altceva pentru a fi fericite in bratele celui pe care l-am ales? Psihiatrul si psihoterapeutul Aaron T. Beck demonstreaza intr-un stil limpede si convingator ca neintelegerile conjugale se datoreaza aproape intotdeauna unor asteptari nerealiste sau unor proiectii exagerate. "Iubirea nu e de ajuns" arata in ce fel pot fi combatute lipsa de comunicare si nefericirea.

Citește și:

Cartea Iubirea nu e de ajuns

3. Ghid de orientare in Lumea Barbatilor

Bine ati venit in Lumea Barbatilor! Desi e una dintre cele mai des frecventate destinatii, acest teritoriu e plin de pericole chiar si pentru cele mai descurcarete turiste. Ghid de orientare in Lumea Barbatilor reprezinta manualul perfect pentru toate doamnele si domnisoarele dornice sa porneasca in aventura vietii lor. Aici vei afla informatii interesante despre istoria barbatului, tacticile lui de supravietuire la intalniri sau ritualurile de imperechere si vei reusi sa interpretezi pe viitor gesturile si limbajul lui.

Vezi Ghid de orintare in lumea barbatilor

Carti pentru cupluri

Vezi mai multe carti de psihologie a cuplului

4. Iubirea se construieste in doi

Despre Iubirea se construieste in doi, socotita "clasica", s-a spus ca "este de o mie de ori mai buna ca Barbatii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus" si ca a salvat sute de mii de casnicii din toata lumea. Autorii, un cuplu casatorit de specialisti in terapia familiei si in educatia copilului, ne invata cum sa ne mentinem cuplul, fie el marital sau nu, pana cand moartea ne va desparti, bucurandu-ne din plin de relatia cu partenerul si de copiii nostri.

Citește și:

Vezi cartea Iubirea se construieste in doi

5. Marte si Venus in dormitor

Marte si Venus in dormitor este un ghid practic pentru pastrarea romantismului si a pasiunii intr-un cuplu, chiar si dupa 30 de ani de convietuire impreuna. John Gray, autorul celor mai vandute carti despre relatii, analizeaza cauzele care duc la disparitia dorintei intr-o casnicie si ofera solutii practice pentru a pastra flacara pasiunii mereu aprinsa.

Vezi cartea Marte si Venus in dormitor

6. Razboiul sexelor. Infidelitate, conflicte sexuale si alte lupte din dormitor

Oamenii isi dedica o mare parte din timp sexului si reproducerii, dar petrec mai mult timp vorbind sau gandindu-se la sex decat facand sex. In cartea Razboiul sexelor, Robin Baker pune la indemana cititorilor noile descoperiri cu privire la interpretarea comportamentului sexual. Acesta isi propune sa raspunda la o serie de intrebari, printre care: de ce, in mijlocul unei relatii care ne face sa ne simtim fericiti si multumiti, simtim uneori nevoia extrem de puternica de a ne insela partenerul/ partenera de viata? sau de ce simtim atat de des nevoia de a face sex, avand in vedere ca, de cele mai multe ori, nu ne dorim sa concepem si un copil?

Citește și:

Vezi Razboiul sexelor online

7. De ce barbatii au nevoie de sex, iar femeile de dragoste

Asta da o intrebare la care am vrea cu totii sa aflam raspunsul! De ce barbatii au nevoie de sex, iar femeile de dragoste analizeaza cu sinceritate si umor gandirea barbatilor si a femeilor fata de sex si dragoste, explicand diferenta de viziune dintre cele doua tabere. La baza acestei carti stau cercetari despre creier, noutati din psihologie si statistici relevante.

Vezi cartea online

8. El si ea in cautarea armoniei conjugale

El si ea in cautarea armoniei conjugale, cartea lui Pavel Gumerov, unul dintre cei mai apreciati autori ortodocsi rusi care trateaza tema relatiilor de familie, ne arata care sunt secretele intelegerii reciproce dintre sot si sotie, problemelor care apar inevitabil in orice casnicie, dar si cum sa le prevenim si sa le rezolvam, relatiilor delicate si uneori tensionate cu socrii si altor lucruri indispensabile pentru o viata de familie fericita.

Citește și:

9. Vorbeste-mi... am atatea sa-ti spun

Lipsa de comunicare este, in cele mai multe cazuri, principala cauza pentru care o relatie ajunge sa se destrame. In cartea Vorbeste-mi.... am atatea sa-ti spun, autoarea analizeaza motivele ce duc la dezintegrarea cuplurilor, acele aspecte din viata de zi cu zi care nu au nimic amenintator in sine, dar care, repetate si amplificate, adaugandu-se unele altora, vor constitui o sursa reinnoita de deteriorare a unei relatii.

Vezi cartea AICI

10. Femei care iubesc prea mult

Cartea lui Robin Norwood, Femei care iubesc prea mult, este raspunsul la intrebarea: "De ce fetele cuminti iubesc baietii rai?". Aceasta abordeaza motivele pentru care tot mai multe femei aflate in cautarea iubirii par sa gaseasca parteneri instabili emotional. Se analizeaza, de asemenea, si motivul pentru care, desi acceptam ca relatia in care suntem implicati nu este ceea ce ne doream, ne vine totusi atat de greu sa ii punem capat.

Citește și:

Vezi cartea AICI

Care crezi ca este prima carte de dezvoltare persoanala pe care o vei citi pentru a avea relatia mult visata?

Sursa foto home: Unsplash.com

Vizionare placuta


Kudika
1 Aprilie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.