Dragostea nu alege. Iubirea nu intreaba. Am cazut fiecare, macar o data, in capcana amorului nepermis. Daca am consumat aceasta pasiune, ori am lasat inima flamanda in asteptare pana la uitare, a fost o alegere individuala. Ne-am intrebat si am intrebat ce se ascunde in spatele cortinei unor iubiri pe care nu le dezvaluim la ceas de zi. Pasiune? Interes? Remuscari? Sau poate doar iubire: naiva si lipsita de spectaculos.

Cum sa-i spui "Pa. Nu ma mai intorc!" barbatului care nu te mai iubeste...

Numai o singura data

Cea mai frumoasa, pasionala, dureroasa, salbatica si trista poveste de dragoste pe care am trait-o vreodata a fost alaturi de un iubit al alteia. Si cred, in mod iremediabil, ca asemenea sentimente si emotii nu-ti sunt date sa le traiesti decat o singura data in viata. De altfel, cred ca asa este cel mai bine. Mai mult de atat nu poate indura un suflet omenesc.

Asemenea iubiri te lasa fara grai si fara vlaga, te golesc asa cum nici moartea nu ar putea. N-as sti sa spun daca sunt bune ori sunt rele. De vreme ce exista, inclin sa cred ca ar trebui cunoscute. Dar sunt iubiri distrugatoare, ce-ti sfasie inima, vointa si orgoliul. Intr-un final, daca nu te omoara, te fac mai puternica. Daca le poti tine piept. De multe ori nu poti. Dar merita sa incerci.

De-ar fi sa-mi retraiesc viata cu mintea de acum, n-as da inapoi de la a-l iubi pe acela care a fost si este iubitul alteia. Dar nu as repeta experienta cu un alt barbat. Nu cred, ori ce putin asa sper ca se va intampla. Fiindca asemenea iubiri sunt joc cu focul si au concentratie de pasiune mult peste limita admisa.

N-as mai iubi iubitul alteia... caci l-am iubit si mi-a ajuns pentru o viata.

Ana

Intotdeauna

Intotdeauna l-am iubit pe cel ce nu imi apartinea. L-am iubit pe cel ce nu ma iubea, l-am iubit pe cel ce avea alte prioritati, l-am iubit pe cel ce nu mai era al meu, l-am dorit pe cel ce era sortit alteia. Poate din aceasta cauza inca refuz sa accept ca poate nu voi gasi altul mai bun.

Situatia mea poate fi descrisa facand apel la o mica teorie. Sa zicem ca luam persoana “A” si persoana “B”. Sa zicem ca “B” este de fapt un mare creator. El nu va fi niciodata cunoscut, nu va deveni valoare pana in momentul in care nu vor fi mai multi de “A” care sa spuna acest lucru. “A” are intotdeauna incredere in opiniile sale si nu are nevoie ca B sa fie cunoscut pentru a ii recunoaste la randul lui/ei valoarea.

Eu te iubesc mai mult decat ma iubesti tu
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: