Setari Cookie-uri

Iubind iubitul alteia

Dragostea nu alege. Iubirea nu intreaba. Am cazut fiecare, macar o data, in capcana amorului nepermis. Daca am consumat aceasta pasiune, ori am lasat inima flamanda in asteptare pana la uitare, a fost o alegere individuala. Ne-am intrebat si am intrebat ce se ascunde in spatele cortinei unor iubiri pe care nu le dezvaluim la ceas de zi. Pasiune? Interes? Remuscari? Sau poate doar iubire: naiva si lipsita de spectaculos.

Eu nu am fost pana acum A, eu sunt un C, un simplu privitor, care are nevoie de confirmare pentru a il putea accepta pe B. Poate totusi imi voi depasi conditia, in momentul in care il voi gasi pe cel ce ma poate pune in valoare si care, la randu-i ma poate descoperi mie si siesi.

Elena

Niciodata

Iubesc astazi un om care ma iubeste. Sunt fericita. Dar iubirea nu a fost mereu asa. Exista, la inceput o alta femeie. Nu mai avea dragostea lui dar avea parte, mai mult decat mine, de prezenta si grija lui neconditionata. Multi mi-au spus sa plec, sa-mi vad de viata, sa nu am incredere in “responsabilitati morale” si alte promisiuni spuse intre doua saruturi. Am plecat dar m-am intors. Mereu la el. Oamenii imi repetau, aproape furiosi ca sunt o proasta si ca cealata femeie exista chiar daca eu vreau sa vad adevarul. Am plecat din nou si din nou m-am intors.

Atunci era geloasa, invidioasa, furioasa iar toate aceste sentimente navalnice ma impiedicau sa vad iubirea impartasita. Astazi imi dau seama ca nu am iubit niciodata iubitul alteia pentru simplu motiv ca el nu mai era demult iubitul ei. Nu era barbatul ei, nu era camaradul ei, nu era nici macar prietenul ei. Ei erau doi oameni a caror poveste se terminase cu mult timp in urma dar contextul nefavorabil ii blocase creand responabilitati si datorii ce trebuiau platite.

Acum stiu ca daca as fi simtit macar pentru o clipa ca intre ei exista o altfel de legatura nimic nu m-ar fi intors din drum iar plecarea mea ar fi fost definitiva. Nu ma simt vinovata cu nimic, nu cred ca am gresit nimanui, dar stiu ca daca nu as fi fost indeajuns de puternica sa infrunt o lume intreaga as fi regretat asta pentru tot restul vietii mele. Pentru ca i-as fi gresit lui si mie.

Maria
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Octombrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.