Setari Cookie-uri

Analiza misoginului

In urma cu cateva zile un prieten m-a intrebat ce este acela un "misogin". La inceput n-am fost sigura ce vrea sa stie: definitia efectiva a cuvantului sau felul in care se comporta un misogin sau… ce? Sincer, nu credeam ca sunt barbati care sa nu stie ce este acela un misogin. Totusi pentru cei -si cele - care n-au aflat inca, am sa dau definitia exacta din DEX (preluata prin elementarul « copy - paste » pentru a fi sigura ca nu il modific din greseala).


Andrea B.

Sunt un misogin. Nu ma mandresc cu acest statut insa mi l-am asumat resemnat dupa ce multe femei m-au catalogat astfel. O unica precizare am la definitia de mai jos : nu urasc toate femeile, nu le evit compania, cel putin nu tuturor reprezentantelor sexului frumos. Insa ma scot din minti femeile proaste, femeile incuiate, feministele extremiste dornice sa se dovedeasca superioare (chiar daca nu sunt) tuturor purtatorilor de pantaloni.

Nu poti sa fii ' buna la tot si la toate >> doar pentru ca esti femeie, asa cum nu poti sa fii superior unei femei doar prin simplul fapt ca esti barbat. In egala masura nu suport femeile care se folosesc de ' atuurile >> lor (sani, picioare, etc) pentru a obtine un beneficiu pentru care un barbat munceste pe branci.

Prin miscare lor feminista, reprezentantele sexului frumos nu au incercat sa atinga egalitatea intre sexe, ci si-au impus ca unic scop sa-i depaseasca pe barbati, de parca, de dragul unor generatii apuse, trebuie noi sa ne luptam si sa ne certam precum chiorii. De ce va intreb ?

Razboiul sexelor evolueaza la fel ca rasismul. Aruncati vina pe faptul ca sunteti femei si sunteti nedreptatite pentru orice lucru rau care vi se intampla. V-ati gandit ca uneori pur si simplu gresiti, ati luat in calcul posibilitatea ca pur si simplu nu aveti dreptate intotdeauna ? Ca exista femei destepte si femei proaste la fel cum exista barbati inteligenti si tampiti ? Incetati razboiul fiindca nimeni nu va nedreptateste pentru ca sunteti femei.

Andrei D.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.