Setari Cookie-uri

El vs ea: Stiu barbatii sa iubeasca?

Saptamana trecuta in articolul despre misoginism am vorbit despre un gen de oameni care exista indiferent ca ne plac sau nu. Andrei a cam luat la suflet tot ceea ce am scris si a atacat femeile in general, ceea ce nu e fost, poate, tocmai corect din partea lui.

Saptamana trecuta in articolul despre misoginism am vorbit despre un gen de oameni care exista indiferent ca ne plac sau nu. Andrei a cam luat la suflet tot ceea ce am scris si a atacat femeile in general, ceea ce nu e fost, poate, tocmai corect din partea lui.

Totusi in anumite privinte trebui sa-i dau dreptate. Inainte insa de-a face asta trebuie sa-i mai spun un singur lucru: miscarea feminista a aparut cu scopul de a castiga femeilor anumite drepturi printre care acela de a fi tratate cu demintate, ca niste fiinte umane. Sunt sigura ca stie aceast lucru, doar ca-i place si lui sa faca pe victima asa cum le acuza pe reprezentantele sexului frumos ca o fac.

Acum, revenind la partea la care am de gand sa-i dau dreptate, voi incepe cu a recunosta ca ideea aceasta de feminism este uneori dusa la extrem de unele dintre noi, ca uneori ne consideram victime fara niciun motiv real, iar prin simpul fapt ca privim lucrurile astfel dauneaza imaginii noastre.

Nu este corect sa acuzi femeile ca isi folosesc atuurile pentru a obtine ceea ce doresc pentru ca, haideti sa recunoastem, orice atu pe care-l ai este binevenit atunci cand incerci sa obtii ceva, indiferent ca esti femeie sau barbat, dar unele chiar se vand pentru te miri ce, lucru care ne pune intr-o lumina proasta pe toate. Nu exista doar femei care vor sa demostreze ca sunt bune la toate si la orice, ci exista oameni in general care sunt asa prin natura lor. Eu am un coleg (e barbat) care este exact asa. Dar exista si femei care nu sunt sanatoase daca nu demonstreaza ca sunt mai bune decat barbatii.

Dar femeile, oricum ar fi ele, merita admirate. Ma gandesc la relatiile pe care le initiem uneori sau le intretinem, desi stim ca sunt toxice, pentru ca oricat de puternice am vrea sa credem ca suntem, realitatea ne demostreaza ca lucrurile nu stau chiar asa. Iubim barbati care nu sunt potriviti pentru noi si ne daruim cu trup si suflet (si minte) lor.

Poate ca gresim (mai mult ca sigur) dar cati barbati pot sa se laude ca pot sa faca asa ceva? Ne ia o vesnicie sa trecem peste faptul ca un barbat ne-a demonstrat ca nu ne merita inselandu-ne increderea, totusi tinem doliu dupa relatia incheiata. Cati barbati petrec noptile plangand din cauza femeii iubite? Stim sa fim tandre si iubitoare atunci cand e nevoie si ne strangem la o cafea pentru a ne oferi consolare una alteia in caz de nevoie. Cati barbati se aduna la o bere pentru a-i ridica moralul unui prieten, fara sa faca misto de el?

Andrea B.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.