Setari Cookie-uri

Relatia si grupul

Ma gandeam azi la felul in care grupul de prietene accepta faptul ca una dintre ele a inceput o relatie serioasa in conditiile in care nici una dintre celelalte nu are asa ceva. Este o intrebare interesanta care are mai multe rspunsuri dar am sa ma rezum la a descrie o reactie generala.

Ma gandeam azi la felul in care grupul de prietene accepta faptul ca una dintre ele a inceput o relatie serioasa in conditiile in care niciuna dintre celelalte nu are asa ceva. Este o intrebare interesanta care are mai multe raspunsuri, dar am sa ma rezum la a descrie o reactie generala.

Intotdeauna exista un grup de prietene care isi petrec timpul liber impreuna si se simt foarte bine. Merg la cumparaturi, ies in club, stau la cafea la o barfa si uneori se imbraca, se coafeaza, se machiaza si fac orice este necesar ca sa arate traznet si ies la vanatoare de barbati. Toate cauta partenerul ideal dar nu se asteapta sa-l gaseasc asa ca au parte de relatii trecatoare care le ofera subiect pentru discutii interminabile.

Pana cand se intampla ca una dintre membrele acestui grup unit sa gaseasca un barbat care sa corespunda propriilor cerinte si sa inceapa sa petreaca ceva mai mult timp in compania lui si sa aloce tot mai putin timp prietenelor. Pentru ca indiferent in ce directie vor evolua lucrurile cu noul iubit, pe timpul relatie cu el, acesta va avea nevoie de timpul si atentia ei.

Desi reactia generala va fi una de bucurie din partea suratelor care vor sa auda toate detaliile atunci cand prietena lor isi face timp si pentru ele, atunci cand ea nu este prezenta, mai in gluma mai in serios, ele dezaproba faptul ca le-a abandonat cu atata usurinta pentru cineva din tabara adversa oricat de minunat ar parea acesta la prima vedere. Incep o urmarire a defectelor lui, a reactiilor neadecvate, isi interogheaza prietena in legatura cu toate lucrurie pe care le considera importante in incercarea de a gasi lucruri care s-ar putea sa duca la ceva rau in viitor, si-o incurajeaza sa fie cat mai atenta.

Fericita jumatate feminina a noului cuplu trebuie sa accepte faptul ca nu mai poate sa iasa cu fetele in club si nu mai poate sa se aranjeze si sa iasa cu ele la vanatoare, pentru ca nu mai are de ce, oricat de interesant ar fi sa le vada si pe ele gasind pe cineva potrivit. Astfel ca relatiile dintre ea si membrele grupului se racesc inevitabil. Se simte tratata altfel, poate si deoarece chiar este tratata altfel. Invidia, chiar daca nu una otravitoare, se simte in aer atunci cand ea este prezenta.

Desigur ca membra alienata nu are nici un fel de intentii de a parasi grupul, doar ca ii vine tot mai greu sa-si imparta timpul intre iubit si prietenele de nadejde la care se intoarce ori de cate ori are nevoie de un sfat, si care au fost alaturi de ea ori de cate ori a avut nevoie de consolare. Ele sunt acolo ca s-o asculte si s-o incurajeze, in timp ce in privinta lui nu este inca sigura ca va fi mereu acolo. Lupta care se da in sufletul ei este grea, dar in final va trebui sa decida cine merita mai mult timp pentru ca reprosurile incep sa apara din ambele parti care se simt neglijate una in detrimentul celeilalte. Pe langa asta, se poate ca noul iubit sa nu fie prea incantat de grupul ei de prieteni. Nu vrea s-o jigneasca spunandu-i asta, doar sunt prietenele ei asa ca este nevoit sa le accepte.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.