Setari Cookie-uri

Adevarul despre Valentines Day

Adevarul este ca o zi dedicata exclusiv iubirii trece pe langa noi ca oricare alta. Nimeni nu-ti da concediu pentru ca e Valentine’s Day, nimeni nu sare in sus de bucurie, nimeni nu te trezeste ca in filme cu micul dejun in pat si un trandafir. Si atunci… haideti sa recunoastem… in afara de faptul ca suntem obligati sa cautam un cadou si sa primim la randul nostru un altul, nimeni nu sarbatoreste nimic!

Ana

Eventual intr-o zi libera

Nu! Desi poate sa sune ca un “text” sau un cliseu, chiar nu am nevoie de o zi speciala pentru a-mi manifesta iubirea. Ar fi banal daca s-ar intampla asa, si toti oamenii si-ar exprima sentimentele in aceeasi zi, dupa un calendar bine stabilit. Celebrarea iubirii in aceasta zi? Poate, numai ca aceasta sarbatatoare a iubirii a devenit mai degraba un targ de “cadouri din dragoste”. Varianta americana pentru ziua iubirii ,14 februarie, mi se pare total lipsita de sare si piper, impregnata in schimb cu un puternic “iz” materialist. In lipsa de traditii ne impachetam in frisca si-o lasam sa se serveasca dupa pofta inimii, servim impreuna o cina delicioasa, urmarim un film lacrimogen, ne plimbam tinandu-ne de manuta si ne oferim cate un cadou, mai mult sau mai putin simbolic, in functie de resurse materiale si creative. De ce nu am putea sa facem asta in orice alta zi a anului? Eventual intr-o zi libera.

Dan Mihai

Este necesar!

Am auzit des opinia ca aceasta zi nu ar trebui sarbatorita, caci cuplurile zilnic se bucura de dragostea lor. Stiu insa ca nu-i asa. Nu zilnic primesti un cadou in semn de pretuire sau te bucuri de o cina romantica, nu te trezesti mereu in bratele iubitului ori cu cafeaua la pat. Nu mereu primesti o floare. Cred ca aceasta zi, trecand peste obligatia de a cumpara cadouri, aduce aminte cuplurilor ca trebuie sa fie romantici, sa se bucure de prezenta partenerului si sa il iubeasca asa cum e. Oamenii, in rutina si graba lor zilnica, uita de multe ori ca au familie, ca trebuie sa le pese de cei pe care ii iubesc, uita ca micile atentii conteaza.

Iulia



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.