Setari Cookie-uri

Adevarul despre gelozie

Nu stiu care este parerea voastra, dar eu una nu am vazut niciodata vreun rost pornirii asteia de a-ti infige gherutele intr-o persoana pana la sufocare, pe principiul “daca nu-i al meu, nu va fi al nimanui”. Cand gelozia are ceva dovezi palpabile-n spate, mai bine imi stochez caloriile pentru o lupta cu ceva sanse de reusita; iar gelozia gratuita, alimentata de prea mult foc, mi se pare o exteriorizare nepermisa a unor carente serioase in zona coloanei vertebrale.

Ada

Merit sa fiu inselata

Sunt geloasa. Intr-un mod nociv, bolnavicios, dureros. Iar gelozia mea este rezultatul nesigurantei in mine insami si al esecurilor din trecut. Desi pare un cliseu, adevarul este ca, mai devreme sau mai tarziu, toti barbatii insala. Iar eu am fost si inselata, am inselat si am fost cea cu care altul a inselat. Stiu ca in viata totul se plateste si imi astept resemnata pedeapsa pentru pacatul comis. Stiu ca atunci cand voi fi mai fericita ca nicicand, cand imi va exploda sufletul de iubire si de implinire... atunci va aparea acea femeie care va proceda intocmai cum am procedat eu cu ani in urma. Va fi ambitioasa si obsedata de barbatul meu intocmai cum eu am fost de al alteia. Va visa la el in secret si il va cuceri intr-un final. Iar eu voi suferi.

Stiu ca acea forta care mentine echilibrul in Univers va face astfel incat sa fiu inselata de barbatul pe care il voi iubi. Si tocmai din acest motiv sunt geloasa... pentru ca stiu ca merit ce mi se va intampla!

Ana

Cine nu iubeste nu este gelos

Gelozia este absolut normala intr-un cuplu. Cine nu este gelos inseamna ca nu iubeste si nu se considera intr-o relatie. Tin sa accentuez ideea ca vorbesc despre gelozie, nu despre posesivitate. Atunci cand iubesti si vii in relatie cu tot ceea ce ai, cu incredere, cu respect, cu vise de viitor si simti ca toate acestea ar putea lua sfarsit din cauza alteia, este imposibil sa nu simti cum te cuprinde un val de neliniste. Insa, daca esti o persoana ce detii autocontrolul aceste sentimente nu vor fi observate si pe el nu il va afecta cu nimic. Aceasta “mascare” este buna caci nu strici relatia cu el, eviti o cearta si, in continuare, el se va purta “deschis” daca ascunde ceva caci se gandeste ca nu banuiesti nimic. Mai mult, daca nu te certi cu el il poti recastiga (daca mai merita). Eu cred ca gelozia se naste odata cu iubirea. Am auzit persoane spunand ca nu sunt geloase, dar se comporta ca unele care ar fi fost. Eu sunt geloasa, insa nu arat niciodata asta, mai ales ca, de fiecare data cand am fost, s-a dovedit a fi o banuire gresita a mea.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.