Setari Cookie-uri

Adevarul despre gelozie

Nu stiu care este parerea voastra, dar eu una nu am vazut niciodata vreun rost pornirii asteia de a-ti infige gherutele intr-o persoana pana la sufocare, pe principiul “daca nu-i al meu, nu va fi al nimanui”. Cand gelozia are ceva dovezi palpabile-n spate, mai bine imi stochez caloriile pentru o lupta cu ceva sanse de reusita; iar gelozia gratuita, alimentata de prea mult foc, mi se pare o exteriorizare nepermisa a unor carente serioase in zona coloanei vertebrale.

Iulia

Bine dozata...

Atunci cand iubesti, cand te implici si crezi ca cineva este “al tau” apar in mod normal sentimente de frica, de ingrijorare ganduri atat frumoase cat si sumbre uneori; in aceste conditii se instaleaza gelozia. Cand toate aceste sentimente se amesteca cu o doza de nesiguranta atat in tine cat si in cel de langa tine gelozia devine din ce in ce mai apriga si dureroasa. Nu stiu daca toata lumea simte sau a simtit vreodata sentimentul de gelozie; eu l-am experimentat de multe ori si ma gandesc ca in anumite limite si doze poate fi chiar benefic unei relatii.

Anca

Nu in exces

Se spune ca gelozia e o boala...
Sunt gelos, dar refuz sa cred ca sunt "bolnav de gelozie".
Gelozia poate sa ajute o relatie, sau in exces poate sa o sufoce...
Posesivitatea excesiva are acelasi rezultat.
Dar poate sa imi spuna cineva ca nu e absolut deloc gelos?
Mi se pare absurd.
Asta se numeste nepasare, nu lipsa a geloziei.

Alex

Risipa...

Sunt obosita si nu-mi pasa... m-as duce sa ma plimb. M-a obosit relatia. Gelozia in acest moment mi se pare pierdere de timp si de energie.

Gaby

Cateodata

Cateodata e binevenita. Poate sa fie buna, si de o parte, si de cealalta. Gelozia poate sa fie ca un test, o piatra de incercare. Pentru partenerul care se simte amenintat, reprezinta uneori un impuls, ii trezeste sentimentele. Iar pentru celalalt, poate sa fie o dovada ca este iubit, apreciat, dorit. Te face sa-ti constientizezi mai profund sentimentele, care dintr-odata devin mai clare. Si te mentine in priza, te tine treaz. Dar nu trebuie totusi sa exagerezi, sa ajungi la extreme, gelozie capata valente pozitive sau negative, in functie de forma de manifestare si de intensitatea sentimentelor.

Dana

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Februarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.