Setari Cookie-uri

Mai dureaza dragostea o viata?

Nunta de argint, de aur, de diamant... devin simple concepte. Casatoria nu mai este o certitudine asa cum era pe vremuri, a devenit o simpla bucata de hartie pe care cuplurile o rup si o lipesc si o rup iarasi de parca nu ar inseamna nimic.

Nunta de argint, de aur, de diamant... devin simple concepte. Casatoria nu mai este o certitudine asa cum era pe vremuri, a devenit o simpla bucata de hartie pe care cuplurile o rup si o lipesc si o rup iarasi de parca nu ar inseamna nimic. In asemenea conditii, este cel putin normal sa ne intrebam: Mai dureaza dragostea o viata? Si daca nu... de ce?

Dragostea nu dureaza o viata. Trecem prin clipe fericite dar si prin clipe grele. Dupa 30 de ani de casatorie nu se mai poate spune ca exista o dragoste intensa, exista devotament, respect si incredere. Emotia de alta data dispare in timp si obisnuinta cu persoana de langa tine poate fi confundata foarte usor cu iubire. O relatie nu este o relatie daca se bazeaza doar pe dragoste. Nu traim intr-o telenovela si lucrurile nu sunt chiar atat de simple. Dragostea nu face o relatie si nici nu o poate mentine fara multe alte aspecte ale vietii. Putem iubi de mai multe ori intr-o viata, asta nu inseamna ca toate iubirile vor rezista. Sper din tot sufletul sa ma insel si sa mor iubind aceeasi persoana...la fel ca in prima zi sau de ce nu mai mult decat atat.

Livia

Fiecare iubire are un inceput… si un sfarsit…
N-am crezut niciodata ca voi inceta sa iubesc un anumit barbat. Pe care il iubesc de ani de zile. De cand ma stiu, sau cel putin de cand imi amintesc ca iubeam…
Atunci cand m-a sarutat intaia oara am crezut ca ma sufoc de fericire. N-am crezut ca iubirea mea avea capat. As fi jurat, as fi bagat mana in foc… era imposibil sa incetez sa-l iubesc vreodata. Ei bine, am incetat. Nu brusc, ci incetul cu incetul, incepand din momentul in care ne-am certat prima oara si pana azi.
Azi pot sa spun: Nu-l mai iubesc. In mod ciudat, este o zi ca oricare alta. Nu a zis nimic gresit, nu a facut nimic iesit din comun, nu m-am indragostit de altul, nu…nimic. Dar azi stiu ca nu-l mai iubesc. Nu in sensul clasic . Il iubesc in masura in care il voi iubi toata viata: ca pe cel mai special om care a pasit vreodata in viata mea, ca pe un frate, ca pe un bun, foarte bun prieten. Dar azi stiu ca va exista altul, mai devreme sau mai tarziu, pe care il voi considera centrul universului meu. Asa cum era el pe vremuri.
Fiecare iubire are un inceput… si un sfarsit…
Oare chiar exista iubire pe viata? Pentru ca daca iubirea mea, cea mai mare din Univers, a luat sfarsit, atunci niciuna nu dureaza la nesfarsit. Stiu ca iubirea se transforma. A mea s-a transformat prea mult. Nu e hidoasa, pur si simplu nu mai e. Va veni altul. Iar altul inseamna sfarsitul primului.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Aprilie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.