Setari Cookie-uri

Barbatii mor din dragoste mai des decat femeile

Cand iubim prea mult, dragostea doare. Cand punem punct unei relatii, dragostea nu dispare odata cu sfarsitul acesteia, ci continua sa traiasca. Se hraneste din amintiri, lasandu-ne ancorati in umbra trecutului, tanjind dupa dragostea pe care am trait-o. Se prea poate ca multi dintre noi sa fi experimentat gustul amar al despartirii.

Concluziile acestui studiu se bazeaza pe analiza a 11.454 polite de asigurari de viata anuale efectuate de o companie canadiana. Datele furnizate de aceasta companie arata ca in 195 de cazuri, partenerii au decedat simultan, in alte 1048 de cazuri, a murit sotul si a supravietuit sotia, iar in alte 255 de cupluri, sotia a decedat, sotul supravietuind. Cel mai mare risc de a “muri de inima rea” s-a inregistrat in primele 12 luni de la decesul partenerului, barbatii suferind de sase ori mai mult decat femeile la disparitia partenerului de viata. Andrew Papadopoulos, psiholog la Institutul pentru Sanatate Mintala Solihull, este de parere ca in primele clipe de vaduvie foarte multe persoane sunt atrase de gandul sinuciderii si chiar comit acest act. “Pierderea sotiei preaiubite este devastatoare pentru barbati. Ea impinge la gesturi necugetate precum sinuciderea in cazul barbatilor mai tineri, iar in cazul barbatilor mai in varsta ea duce la o suferinta acuta. La barbatii mai in varsta nu este vorba doar de absenta fizica, ci de faptul ca se produc schimbari in ceea ce priveste rolul sau in familie. Pentru oamenii mai in varsta, simplul fapt de a stii ca nu mai trebuie sa gateasca sau sa efectueze treburile zilnice este nimicitor”, mai adauga acesta.

In opinia cercetatorilor, dupa despartirea de cel iubit, stresul este atat de intens, incat imunitatea intregului organism este afectata. Cei care au sentimentul ca dupa despartirea de cel drag, viata lor nu mai are sens si este lipsita de speranta sunt foarte susceptibili depresiilor si imbolnavirilor diferite. Alte cercetari efectuate tot in Marea Britanie releva faptul ca atunci cand ne aflam sub un nivel maxim de stres si suferinta, anumite zone ale creierului uman declanseaza semnale daunatoare care determina ritmuri cardiace neregulate. Acestea la randul lor pot duce la o moarte subita a persoanei in cauza.

Un articol de Dana Negoita

Sursa: Garbo.ro

Citeste mai multe articole pe Garbo:

Mentine flacara ca in prima zi

Exista persoana potrivita pentru fiecare dintre noi?

Certurile dintre soti prelungesc durata vietii


De ce sa te casatoresti?


Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.