Setari Cookie-uri

Blog Kudic: Starea de dupa - kudika style

Am chef de scris kudic

Dupa cateva saptamani te mai linistesti cu psihicul. Incepi sa iesi ca un apucat. Obsesia - do things, be busy. Incepi sa faci lucrurile care trebuie facute. Pe care ar fi bine sa le faci. Mergi la sala, incepi sa mananci sanatos, faci sport (de aici gluma cu bicicleta - “A, ti-ai luat bicicleta…deci te-a parasit”), iti cumperi lucruri noi prin casa, redecorezi…etc.

distanta In cel mai fericit caz ai succes cu noul mod de viata. Trecutul incepe sa devina trecut. Vezi mult mai obiectiv lucrurile si accepti realitatea. Frate, relatia chiar nu mai mergea. Daca relatia a fost cu adevarat cumplita te miri cum ai fost atat de fraier/a si cum ai rezistat atat. Nu-i porti pica fostului/fostei… dar speri ca vei invata din greseli (fals, de obicei le repeti la prima ocazie)

Dupa sase luni (variabil) incepi sa vezi avantajele statutului tau. Libertate. Relaxare. Incepi sa fii cam pretentios. Daca sa intampla ca din greseala (sau nu) sa dormi cu cineva in pat in timpul asta, abia astepti sa te intorci, tolanesti, intinzi si rostogolesti in patul mare si… gol. Patul ala gol din cosmarul singuratatii devine un vis. Tu esti centrul universului tau si tot ce faci e pentru tine. Esti egoist si toata lumea te lauda. Nu mai auzi reprosuri. Ajungi la ce ora vrei acasa. Pfuuu… cate avantaje. Incepi sa dezvolti chiar o oarecare aroganta. Te scalzi in noul tau statut cu mandrie. Incepi sa te minti pe tine si sa-i minti si pe altii. Confortul e relativ si stii asta.

Dupa ce treci si de acest ultim stadiu te simti ca un copil intelept. Esti bine dar realizezi ca se poate si mai bine si mai rau. Patul gol nu e nici un cosmar nici un vis. E o stare de fapt. Care nu poate fi rezolvata printr-un compromis. Surogatele sunt cea mai cretina alegere si ai invatat deja asta. Fostul sau fosta e o persoana ok cu care ai impartit o poveste frumoasa. Sau o poveste. Cand te gandesti la asta ai infatisarea unui calugar tibetan. Adica amintirile nu-ti provoaca nici nervi, nici furie, nici lacrimi. Te gandesti la un viitor mai bun dar nu esti disperat sa-l capeti mai repede. Ce o fi o fi si e ok orice ar fi.

Esti bine. Sunt bine. Suntem bine. Eu, si prietenii mei.

Acest articol este un post de pe blogul Mariei. Maria este o Kudika declarata si tocmai din acest motiv textele sale au ajuns in paginile noastre.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
17 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.